«Τελειωμένος» ο Αυγενάκης, ο Γεραπετρίτης το παιχνίδι για ΠΔΕ στην ΕΠΟ!

26

Χωρίς τον Λευτέρη Αυγενάκη κάνει παιχνίδι η κυβέρνηση στα μεγάλα ζητήματα, που έθεσε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν τις επικείμενες συναντήσεις-συμφωνίες, που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.


Αυτή την ώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρείται για τους περισσότερους ουσιαστικά «τελειωμένος» καθώς του χρεώνεται ότι έφερε την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ένα απίστευτο πολιτικό αδιέξοδο. Φυσικά, επειδή μιλάμε για πολιτική και τα πράγματα «διαμορφώνονται» διαρκώς ανάλογα με τις συνθήκες, όσο ο κ. Αυγενάκης παραμείνει στο υφυπουργείο θα λέμε ότι βρίσκεται «στον πάγο». Με δυο λόγια ότι δεν θα παίζει κανένα ρόλο στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ζητήματα.
Άλλωστε, αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε, όπως αναφέρουν πηγές από το κυβερνών κόμμα, να φανεί ότι απομάκρυνε τον υφυπουργό του επειδή το ζητάει μια ΠΑΕ. Ταυτόχρονα μόνο… εύκολο δεν είναι να βρεθεί αντικαταστάτης για μία -όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια- «ηλεκτρική καρέκλα» όπως είναι αυτή του πολιτικού προϊστάμενου στον αθλητισμό.


Το παιχνίδι με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες κάνει πλέον ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, μεγαλωμένος στον Πειραιά, είναι ουσιαστικά ο εμπνευστής της πρόσφατης τροπολογίας («νόμος-έκτρωμα» όπως χαρακτηρίστηκε από την συντριπτική πλειονότητα!) με τον οποίο η κυβέρνηση μετέτρεψε την ποινή του υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ομάδες οι οποίες θα κρίνονται ένοχες για παράβαση περί πολυϊδιοκτησίας.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 20/9/20

Ως συνταγματολόγος ο κ. Γεραπετρίτης επιμελήθηκε της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά ο καθοριστικός ρόλος του στα δρώμενα δεν τελείωσε εκεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος πλέον έχει την μπαγκέτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συνομιλίες και τις όποιες συμφωνίες υπάρξουν με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Νούμερο ένα ΣΤΟΧΟΣ της κυβέρνησης, και αυτό ΔΕΝ αμφισβητείται, είναι να συμφωνήσει με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες για εγκαθίδρυση (ξανά) Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ. Κάτι που θα σημάνει αυτόματα την πτώση της σημερινής, εκλεγμένης από τις Ενώσεις, διοίκησης Γραμμένου.

Ήδη μάλιστα οι κυβερνώντες έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση πιθανών υποψηφίων, κυρίως προέδρου, οι οποίοι θα προταθούν για να στελεχώσουν ΠΔΕ στην ΕΠΟ!

Δεν γνωρίζω αν ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στη Νιόν για τις συνομιλίες με τα υψηλά στελέχη της ηγεσίας της, όμως δεδομένα είναι ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κάνει το κυβερνητικό παιχνίδι.

Όσο για το ερώτημα: Γνωρίζει από ποδόσφαιρο ο κ. Γεραπετρίτης; Η απάντηση είναι: Πολύ καλά. Και μάλιστα είναι ένθερμος φίλαθλος του Ολυμπιακού…

Να προσθέσουμε ότι από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ πηγές υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία συμφωνία της κυβέρνησης με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Αυτό είναι κάτι πάντως που θα φανεί άμεσα. Ειδικά μετά την δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων και το ξεκαθάρισμα των προθέσεών του…
Βασίλης Βέργης