«Τελευταίο αντίο» στην Κική Δημουλά

55
«Τελευταίο αντίο» στην Κική Δημουλά

Το «τελευταίο αντίο» στην ακαδημαϊκό και πολυβραβευμένη ποιήτρια, Κική Δημουλά, η οποία έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, έδωσαν με την παρουσία τους συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος.

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Ακόμα, το «παρών» έδωσαν και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον χώρο των γραμμάτων όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Νικολακοπούλου, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Γεωργουσοπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου και Νίκος Δήμου.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Εσωτερικών, η κηδεία της Κικής Δημουλά τελέσθηκε δημοσία δαπάνη.

Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια. Ακόμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.