Τέλη κυκλοφορίας: Αμετάβλητα για το 2018 – Οριακές μειώσεις σε ευπαθείς ομάδες

54
Τέλη κυκλοφορίας: Με το μήνα και χωρίς ποινή

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές θα εκδοθούν και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, ωστόσο φαίνεται ότι την τελευταία στιγμή θα υπάρξουν εκπλήξεις για ορισμένους κατόχους οχημάτων.

Στα σενάρια που έτρεξαν στο υπουργείο Οικονομικών δεν βρέθηκε η φόρμουλα ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις και παράλληλα τα δημόσια έσοδα από τα τέλη να παραμένουν τουλάχιστον στα 1,1 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό τουλάχιστον για εφέτος οι σκέψεις για αλλαγές έχουν εγκαταλειφθεί και τα τέλη θα υπολογιστούν με τις ίδιες κλίμακες με πέρυσι, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνον για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων, ίσως και για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά πρέπει να ετοιμαστούν για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet στα τέλη του μήνα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Ιουλίου

Οριακές αλλαγές σε τρίτεκνους -πολύτεκνους

Οι αλλαγές που εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οριακές και στοχεύουν στη διευκόλυνση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού – κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους- αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους που είχαν ακινητοποιήσει τα οχήματά του τα προηγούμενα χρόνια, λόγο υψηλού κόστους των τελών.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.