Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Τέλος ο Ζαγοράκης από την ΝΔ

Τη απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την δήλωση που έκανε χθες βράδυ για το ζήτημα του ΠΑΟΚ, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε και νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στην ημέρα με την  οποία δεν θα προβλέπονται εξοντωτικές ποινές όπως ο υποβιβασμός, για θέματα σαν αυτά που έγινε η συγκεκριμένη γνωμοδότηση. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενακης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.  Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.
Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που
προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Δευτέρας η έντονη αντίδραση αναμένεται από τον Θοδωρη Ζαγοράκη αναφορικά με την εισήγηση περί υποβιβασμού της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στην δήλωση του καταφέρεται σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη και  προειδοποιεί ότι αν αυτή η απόφαση ισχύσει τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί από Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: “Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κάνει τη στέγαση το ακριβότερο δικαίωμα στην Ελλάδα”

Στο οξύ πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης εστίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης...

ΝΔ: Οι 28 πρώτοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές της 9ης...

Νέα Δημοκρατία: Αυτά είναι τα 20 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών

Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό μπαίνει σταδιακά η Νέα Δημοκρατία, καθώς απομένουν μόλις δυόμισι μήνες...

Δημοσκόπηση Opinion για το Action24: Στην πιο δύσκολη στιγμή η ΝΔ συγκεντρώνει 34,4% με 21% διαφορά

Στην χειρότερη στιγμή της δεύτερης τετραετίας του Κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται ότι ουσιαστικά δεν έχει...