Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μέχρι το Μοναστηράκι η ουρά από το λαϊκό προσκύνημα(φωτό)


Σε εξέλιξη βρίσκεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έφτασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η ουρά είναι μεγάλη, καθώς λίγο νωρίτερα περίπου 1.300 άτομα περίμεναν για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής και υπολογίζεται ότι φτάνει μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

τέως βασιλιάς - λαϊκό προσκύνημα

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ορισμένοι εκ των οποίων έφτασαν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, στέκονται για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά, το φέρετρο του οποίου τυλιγμένο με την ελληνική σημαία βρίσκεται στο παρεκκλήσι από τις 05:45 το πρωί.

Πολλοί είναι εκείνοι που κρατούν φωτογραφίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει ποζάρει μόνος του ή με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, σημαίες και λουλούδια.

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά
λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος συγκινημένος κρατά στο χέρι του φωτογραφία του τέως βασιλιά πάνω σε άλογο. Ορισμένοι δε, πέταξαν και τρικάκια όπου αναγραφόταν: «Αθάνατος, Βασιλεύς Κωνσταντίνος». Παρευρισκόμενοι έψαλαν επίσης κάποια στιγμή και τον Εθνικό Ύμνο.

τέως βασιλιάς - τρικάκια
λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

Το λαϊκό προσκύνημα άρχισε στις 6:00 και θα συνεχιστεί έως τις 11:00, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από ολόκληρη  την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής μέχρι και την ταφή στο Τατόι θα είναι δρακόντεια. Χίλιοι αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ έχει «σφραγιστεί» μέχρι και ο εναέριος χώρος για την πτήση drones με NOTAM.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι επίσημοι στη Μητρόπολη Αθηνών για την Εξόδιο Ακολουθία. Μέλη βασιλικών οικογενειών, πολιτικοί κ.α. θα δώσουν το «παρών», ενώ από την Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα πολλοί εστεμμένοι που έχουν καταλύσει στα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ναυτικοί Δόκιμοι στο Δίστομο για προσκύνημα Μνήμης, Τιμής και Ελπίδας!

"Ναύτες βγήκαν στην στεριά για …περιπολία" Μνήμης, Τιμής και Ελπίδας! Αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής...

Το τελευταίο αντίο από τους πολίτες της Αθήνας στον Μίκη Θεοδωράκη (φωτο)

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη...

Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη...