Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Πάνω από 200 καλεσμένοι στο μνημόσυνό του

Σε τρεις μέρες είναι το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40 ημερών από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο τάφος του στο κτήμα Τατοΐου, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

  • Ενώ το μνημόσυνο πρόκειται να τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών στις 11 το πρωί του Σαββάτου, οι εργασίες ξεκίνησαν με καθυστέρηση πριν από τρεις ημέρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Αττική με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και τον χιονιά.

Ο τάφος είναι καλυμμένος με νάιλον ενώ στο σημείο υπάρχουν μπετονιέρες με τα συνεργεία να έχουν ελάχιστο περιθώριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μέχρι και την Παρασκευή.

  • Το στεφάνι της Άννας Μαρίας για τον σύζυγό της, από την ημέρα της κηδείας βρίσκεται ακόμα στο μνήμα καθώς και μια λάμπα με παραφινέλαιο που λειτουργεί ως καντήλι. Αυτό που είναι έτοιμο είναι τα καλούπια όπου θα τοποθετηθούν τα μάρμαρα με την επιγραφή.

Τις προετοιμασίες για το μνημόσυνο έχουν αναλάβει ο Παύλος κι ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με τη μητέρα τους, Άννα -Μαρία η οποία μένει στην Αθήνα. Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών. Ήδη το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» έχει ενημερωθεί από τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας για την άφιξη των καλεσμένων στο μνημόσυνο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ δεν θα διαφέρει σχεδιαστικά και πολύ από τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά και είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο με το έδαφος. Έτσι και στην περίπτωση αυτή τα μάρμαρα που θα τοποθετηθούν, με τον μαρμάρινο Σταυρό, θα οριοθετούν τον τάφο πάνω στον οποίο, γίνεται πολύς λόγος, για το τι ακριβώς θα αναγράφεται εκτός από το όνομα του Κωνσταντίνος Β’, αφού για το διάστημα 6 Μαρτίου 1964 – 1 Ιουνίου 1973 διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος.

Στο μνημόσυνο του Σαββάτου υπολογίζεται πως οι καλεσμένοι θα ξεπεράσουν τους 200 με 250 καθώς η οικογένεια βρήκε την δυνατότητα να καλέσει αυτή την φορά και κόσμο που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

  • Λίγο πολύ θα ακολουθηθεί παρόμοιο πρωτόκολλο με την κηδεία και την είσοδο των καλεσμένων στον Ιερό Ναό. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς στους γύρω δρόμους, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Μαρτίου ο Γεώργιος Α’ πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του Αλέξανδρου Σχινά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1913.... Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ πέφτει νεκρός στη Θεσσαλονίκη από...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου ο διάδοχος Κωνσταντίνος, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου,...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου επιχείρηση κατάληψης της Ηπείρου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913.... Ο διάδοχος Κωνσταντίνος αναλαμβάνει αρχηγός του Στρατού της Ηπείρου, που επιχειρεί να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Σεπτεμβρίου ο πίθηκος δαγκώνει το βασιλιά Αλέξανδρο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1920... Πίθηκος δαγκώνει το βασιλιά. Ο πίθηκος που διατηρεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος στο Τατόι...