Τετραμερής Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για τη διασυνοριακή συνεργασία

48
Το απειλητικό μήνυμα για το Μακεδονικό στον Νίκο Κοτζιά

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Απριλίου, Τετραμερής Συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με επίκεντρο τη διασυνοριακή συνεργασία.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, ως χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παραστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η πρώτη συνάντηση των υπουργών, με κύριες θεματικές συζήτησης τις προκλήσεις της μετανάστευσης και την περιφερειακή συνεργασία, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα, ενώ οι συζητήσεις της Παρασκευής ξεκινούν στις 9 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν 82χρονη, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ

Η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων που θα διεξαχθούν την Παρασκευή, περιλαμβάνει τη συνεργασία στους τομείς της διαχείρισης των συνόρων και της καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης παράτυπων μεταναστών και της τρομοκρατίας. Επίσης, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη ανθρωπιστική διάσταση της μετανάστευσης και θα διερευνηθούν τομείς συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Μετά το πέρας της Τετραμερούς Συνάντησης, γύρω στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.