Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Θεατές σε ένα στημένο παιχνίδι

Μια ακόμη σκευωρία του Τσίπρα και της παρέας του έλαβε τέλος. Μια ακόμη ραδιουργία των ολετήρων, με στόχο την επισκίαση της κυβερνητικής τους ανεπάρκειας κατέρρευσε με πάταγο.

Ένα ακόμη μείζον σκάνδαλο της μεταπολίτευσης με τους απίστευτους χειρισμούς των πολιτικών απατεώνων επί της ουσίας θάφτηκε και είναι άγνωστο αν θα μάθουμε ποιοι κι αν πήραν μίζες από τη Novartis.

Αντί ο Τσίπρας να αφήσει τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεπηρέαστη ώστε να χυθεί άπλετο φως στις σκιές της Novartis, προτίμησε να θάψει τις αμαρτίες της μόνο και μόνο για να μείνει η ρετσινιά στους πολιτικούς του αντιπάλους που τόσο μισεί.

Ο λόγος προφανής. Ο εθνομηδενισμός του.

Όλως τυχαίως οι δήθεν αποκαλύψεις για τις μίζες της Novartis έγιναν μόλις μια ημέρα μετά από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Έκτοτε αντί να ασχολούμαστε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ασχολούμαστε με τις τροχήλατες βαλίτσες που υποτίθεται ότι μετέφεραν πεντακοσάρικα σε πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Όμως, ούτε αυτή η προβοκάτσια του βγήκε του λαοπρόβλητου κι έμεινε μόνος με τον ακομβίωτο και την Χρυσή Αυγή να κυνηγάνε χίμαιρες.

Ωστόσο, ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Την ώρα της διαπόμπευσης των αντιπάλων του από το κοινοβούλιο που για μια ακόμη φόρα μετέτρεψε σε αρένα θηραμάτων, φανερώθηκε η εν εξελίξει εθνική προδοσία της πρώτης φοράς αριστερά.

Μέσω διαρροών από σκοπιανά ΜΜΕ ενημερωθήκαμε ότι όχι μόνο το ξεπούλημα της Μακεδονίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς, αλλά ότι ο λαοπλάνος συζητάει να βάλει τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους στις αλυτρωτικές τους ονειρώξεις.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι το Μαξίμου ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εθνική μειοδοσία του, παραδεχόμενο ότι εκτός από την Άνω και τη Νέα “Μακεδονία”, συζητούσε κι αυτή του Ίλιντεν. Ό, τι χειρότερο δηλαδή για την Ελλάδα, καθώς επικαλούμενοι τον ξεσηκωμό του Ίλιντεν οι Σκοπιανοί ονειρεύονται να φτάσουν μέχρι το Αιγαίο.

Άραγε γιατί σπεύδουν με τέτοια θέρμη να χαρίσουν εδάφη που κατακτήθηκαν με αίμα από τους προγόνους μας, οι ολετήρες;

Μια λέξη, η αγαπημένη του λαοπρόβλητου. Εξουσία!

Προτιμάει να ξεπουλήσει την Μακεδονία, παίρνοντας οικονομικά ανταλλάγματα για να διανθίσει το έωλο succes story του, μπας και καταφέρει να διασωθεί όταν αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες.

Όπως θα διαπιστώσατε όμως από τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια, το πολύ πολύ να πάρει μια υποτυπώδη ελάφρυνση του χρέους, συναινώντας παράλληλα σε μια αέναη λιτότητα.

Από εκεί δηλαδή που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Όχι μόνο δεν θα απαλλαγούμε από τα οικονομικά δεσμά των… εταίρων μας, αλλά ανοίγουμε και την πόρτα στους επιβουλείς της Ελλάδας να αμφισβητήσουν την εδαφική μας ακεραιότητα που κατοχυρώθηκε με αίμα.

Και ρωτάμε: Μπορεί να ανατραπεί η προδοτική πορεία που έχουν χαράξει οι… αριστεροί σωτήρες μας;

Πολύ φοβούμαστε πως όχι.

Υποτίθεται ότι η ελπίδα για τη λύτρωσή μας είναι η ΝΔ. Όλα δείχνουν ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Θεωρητικά λοιπόν ο Μητσοτάκης έρχεται σαν τσουνάμι που θα σαρώσει την πύρινη λαίλαπα του Τσίπρα στο πέρασμά του.

Είναι έτσι όμως τα πράγματα ή πρόκειται περί αυταπατών, προερχόμενων αυτή τη φορά από τα δεξιά;

Διότι όποιος δεν φοράει κομματικά γυαλιά θα έχει παρατηρήσει ότι η… Μητσοτάκεια σωτηρία μας επιφυλάσσει για πεσκέσι όλες τις βρόμικες συμφωνίες που έχει κάνει με τα κοράκια ο λαοπρόβλητος.

Ασχέτως αν προσπαθεί ο Κυριάκος να μας πείσει ότι θα εκτοξεύσει την οικονομία της χώρας με τη μείωση της φορολογίας και τα 100 δισ. από επενδύσεις που ακόμα δεν μας έχει πει από που θα τα βρει (κι όμως “λεφτά υπάρχουν” ακόμα), η αλήθεια είναι ότι έχει αποδεχτεί μέχρι κεραίας τη συνέχεια της… Τσίπρειας οικονομικής ανέχειας. Μέχρι τότε αδέρφια, το ξύλο θα συνεχίσει να πέφτει αδιάκοπα.

Άλλα ας πούμε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει αυτή την δύσκολη πορεία μήπως και επιτευχθεί κάποτε αυτή η ριμάδα η εξυγίανση. Άλλωστε, είναι τέτοια η καταστροφή που έφεραν οι ολετήρες στην οικονομία, που δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Στα εθνικά, όμως, γιατί ο Κυριάκος επιλέγει να αγκαλιάσει τα τετελεσμένα του εθνομηδενισμού των κυβερνώντων;

Κι εκεί δεν υπάρχει άλλος δρόμος;

Γιατί από εκεί που υποστήριξε μετά κόπων και βασάνων τα συλλαλητήρια κι έβγαζε δεξιά κι αριστερά συμβούλους του να διατρανώνουν ότι αρνείται να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην όποια ονομασία, έκανε στροφή 180 μοιρών αποδεχόμενος στην ουσία την γραμμή Τσίπρα στο σκοπιανό;

Μήπως, όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει, του τράβηξαν το αυτί οι Αμερικάνοι κι οι Γερμανοί, διαμηνύοντάς του να συνετιστεί εάν θέλει να κάτσει στην καρέκλα του Μαξίμου;

Διότι η σημειολογία μετά από τις συναντήσεις τόσο με τους Αμερικανούς όσο και με τους Γερμανούς, αυτό δείχνει.

Εδώ η ΝΔ έφτασε σε σημείο να λειάνει την κριτική της κατά της αναβάθμισης των F- 16, έπειτα από την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρέσβη την ημέρα που συνεδρίαζε η επιτροπή της Βουλής, στο Μακεδονικό θα κολλούσε;

Μακάρι να έχουμε άδικο. Θα φανεί όταν ο λαοπρόβλητος φέρει το έκτρωμα προς ψήφιση στη Βουλή από την στάση που θα κρατήσει ο Μητσοτάκης. Ελπίζουμε να το καταψηφίσει, και να διαψευστούν οι κακές γλώσσες που λένε ότι στο τέλος θα ενδώσει στις εκ δυσμών ορμώμενες πιέσεις που υφίσταται.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, που θα έλεγε κι ο Αλέξης.

Στο μεταξύ ας ροκάρουμε λίγο με Παπακωνσταντίνου, βαυκαλιζόμενοι ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο.

Θα επανέλθουμε…

antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Φαντάρος Στέφανος και το επισκεπτήριο

Το πρώτο του επισκεπτήριο είχε την Τετάρτη 20/3 ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα οπού παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Τον Στέφανο Κασσελάκη...

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το παιχνίδι «Monopoly»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1935.... Οι αδελφοί Πάρκερ κυκλοφορούν στην αγορά το επιτραπέζιο παιγνίδι «Monopoly».

Τελικός Κυπέλλου: Θα διεξαχθεί με 40 χιλιάδες θεατές

Προς διεξαγωγή με παρουσία 40.000 φιλάθλων στις εξέδρες οδεύει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη...

Σεξ: Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν το «ατομικό παιχνίδι» από το σεξ;

Γιατί αρέσει στις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται; Η απάντηση είναι απλή και σε αυτή κατέληξαν...

Σεξ: Όταν το παιχνίδι ξεκινά … κάτω απ’ το τραπέζι

«Αχ, με συγχωρείτε ήταν τυχαίο» είχε πει η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ...