Θέατρο σκιών: Ηλίας Καρελλάς – Ο μετανοημένος αρχιληστής (βίντεο)

66
Θέατρο σκιών: Ηλίας Καρελλάς - Ο μετανοημένος αρχιληστής

Ο δημοφιλέστατος Ηλίας Καρελλάς με την πολυσχιδή καλλιτεχνική δραστηριότητα παρουσιάζεται εδώ στην πρώτη πενταετία της καριέρας του.

Καλοκαίρι του 2002 και υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζωγράφου παρουσιάζει δέκα παραδοσιακές παραστάσεις Καραγκιόζη με ζωντανή μουσική στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο. Επιλέξαμε να αναρτήσουμε ένα από τα πιο απαιτητικά έργα, το “μετανοημένο αρχιληστή” που η αρχική του σύνθεση ανήκει στο Σπύρο Κούζαρο.

Ο 22χρονος Ηλίας αναδεικνύεται άξιος να χειριστεί με μαεστρία την κλιμακωτά δύσκολη υπόθεση του έργου σαν έμπειρος μάστορας του μπερντέ.

Η τελειότητα του παιξίματός του ήδη από τότε φανέρωνε ότι δε θα περιοριστεί στα όρια του ρόλου του παραδοσιακού καραγκιοζοπαίχτη και θα ανοίξει τα φτερά του προς νεωτερικά εγχειρήματα.

Αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε τον περιοδεύοντα θίασο του Καρελλά στο μουσικό ταξίδι σκιών “Αβάντι μαέστρο… ρεμπέτικα!” με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και την Κατερίνα Τσιρίδου. Από φθινόπωρο επίσης επισκεφτείτε τον στο “Σπίτι του Καραγκιόζη” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο “Συρανό ντε Μπερζεράκ” στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα.