Από 5 Μαίου θα χορηγείται το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για τα εμβόλια της AstraZeneca, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
Αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για το εμβόλιο της ΑstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και πως «τα ραντεβού είναι αρκετά, κάποιος που θα κλείσει αύριο ραντεβού, μπορεί να εμβολιαστεί ακόμα και την επόμενη μέρα».
Για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.
Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα
Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα, ανέφερε τα εξής:
Στους άνω των 85 ετών, έχει εμβολιαστεί το 62% και φτάνει στο 67% με τα ραντεβού.
Στις ηλικίες 80 – 84, έχει εμβολιαστεί το 62% και με τα ραντεβού φτάνει το 67%.
Στις ηλικίες 75 – 79 ετών, έχει εμβολιαστεί το 71% (78% με τα ραντεβού).
Στις ηλικίες 65 – 69 ετών, έχει εμβολιαστεί το 55% (69% με τα ραντεβού).
Στις ηλικίες 60 – 64 ετών, έχει εμβολιαστεί το 51% (64% με τα ραντεβού).
Στις ηλικίες 55 – 59 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 53%.
Στις ηλικίες 50 – 54 ετών, έχει κλείσει ραντεβού το 43%.
Μεταλλάξεις
Η κ. Θεοδωρίδου δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που καταγράφηκαν στο Ισραήλ μετά από εμβολιασμό με Pfizer, σημείωσε πως διερευνώνται και δεν έχουν ακόμη ταυτιστεί με τους εμβολιασμούς.
Για την ινδική μετάλλαξη, είπε πως φέρει στοιχεία από τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική.