Θεοχαρόπουλος για τα Σκόπια: “Περιμένουμε να δούμε ολοκληρωμένη τη συμφωνία ώστε να την κρίνουμε “

29
Ο Θεοχαρόπουλος μιλάει για «δωροδοκία»... Ποιοι και πως;

Σε συγκέντρωση που οργάνωσε το «Κίνημα Αλλαγής» στην Λευκάδα μίλησε πριν λίγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι εξελίξεις φυσικά της ημέρας στο σημαντικό θέμα της ονοματολογίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ δήλωσε αμέσως μετά στο lefkadapress:

«Οι στιγμές είναι εθνικά κρίσιμες στο θέμα της ονοματολογίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εμείς σαν «Κίνημα Αλλαγής» έχουμε κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση αυτή την περίοδο . Περιμένουμε αύριο να δούμε ολοκληρωμένη τη συμφωνία ώστε να την κρίνουμε γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο την περιγραφή της από τον πρωθυπουργό. Η Θέση μας παρέμενε σταθερή όλη αυτή την περίοδο χωρίς να την έχουμε αλλάξει για κανένα λόγο. Για σύνθετη , δηλαδή, ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με αλλαγή του συντάγματος και με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα θέματα του αλυτρωτισμού. Περιμένουμε να δούμε συνολικά την συμφωνία και αν αυτά τα στοιχεία εκπληρούνται θα την αξιολογήσουμε και μετά θα προβούμε σε δηλώσεις.»

Διαβάστε επίσης:  Σύγκλιση διακομματικής επιτροπής για τις εκλογικές αναμετρήσεις ζήτησε η Μ. Σπυράκη