Θεοδωράκης για Συμφωνία Πρεσπών: “Κινούμαστε πάντα με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό…”

"Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα" 

22
Το Ποτάμι επιστρέφει στη Βουλή με υπογραφή Ν. Βούτση
Απαντήσεις για την κριτική που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου περί αλλαγής θέσης του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο. 
“Κινούμαστε πάντα με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Real News, για να προσθέσει “αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα” , αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Tα προβλήματα -πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης-θα πρέπει να σταματήσουμε να τα χώνουμε κάτω από το χαλί και θα πρέπει να τολμάμε να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί».
Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», που ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε μυστικές συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παζαρεύοντας την ψήφο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, για μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ένα υπουργείο, ο κ. Θεοδωράκης , έκανε λόγο για “δημοσιογραφικές αστειότητες”.
“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας: ” Έτσι έχουν μάθει και πολλοί αναλυτές και πολλοί δημοσιογράφοι. Να θεωρούν την πολιτική ένα συνεχές παζάρι για τις θέσεις ,ένα συνεχές παζάρι για τις καριέρες. Εμείς είμαστε αλλιώς.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ζάεφ των προηγούμενων ημερών, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίσθηκε επικριτικός λέγοντας:  Δεν θα επιτρέψουμε ο αλυτρωτισμός να επιστρέψει από το παράθυρο. Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θέλουμε να πάμε σε μία νέα εποχή ειρηνική, χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς να θυμόμαστε ανά στιγμές, για την εσωτερική κατανάλωση, διάφορες αστείες θεωρίες. Παράλληλα, υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του με τις οποίες είχε χαρακτηρίσει τη συζήτηση για τους “μακεδόνες του Αιγαίου”,στους οποίους αναφέρονται -όπως είπε -οι γείτονές μας, ως μία αστεία υπόθεση, που δεν έχει να κάνει ούτε με την πραγματικότητα ούτε βέβαια με τον σύγχρονο δρόμο που θέλουμε να βαδίσουμε.”
Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το Δήμο Θεσσαλονίκης, παρέπεμψε στην πάγια θέση του Ποταμιού, ότι δηλαδή θα υποστηρίξει σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους που θα έχουν προτεραιότητα τον τόπο τους, τους πολίτες τους και όχι τα κόμματα και την κομματική τους καριέρα για να προσθέσει: Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας. Υπάρχουν πολλοί στο Ποτάμι που εδώ στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να υπάρξει μια συνέχεια της πολιτικής Μπουτάρη. Θα περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις, τις δικές τους απόψεις.
Διαβάστε επίσης:  Θεοδωρικάκος: Η 7η Ιουλίου δικαιώνει την επιλογή των Ελλήνων να εμπιστευθούν τον Κ. Μητσοτάκη