Θεοδωράκης: θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης

18
Θεοδωράκης στον Δανέλλη: Δεν έκανες έγκλημα αλλά λάθος

“Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Είναι ομόφωνη απόφαση και της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου και επίσης θα στηρίξει πρόταση μομφής, όπως κάναμε και την προηγούμενη φορά. Είμαστε στην αντιπολίτευση, παραμένουμε στην αντιπολίτευση. Άρα, με τη δική μας ψήφο δεν συνεχίζεται η διακυβέρνηση της χώρας” σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

“Το ότι έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε επιμέρους πράγματα που διορθώνουν τα στραβά μας, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, δεν σημαίνει ότι δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Εξασφαλίζουμε στο Ποτάμι τη δυνατότητα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, πέρα από το θέμα του στηρίζουμε ή δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση. Εκεί υπάρχει ένα κόμμα και έχει μία άποψη. Η άποψη μας για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η χώρα πρέπει να δώσει μεγάλη σημασία στα ανατολικά της σύνορα και πρέπει να ταυτιστεί με την Ευρώπη στην πολιτική στα Βαλκάνια… Αυτή η εκκρεμότητα στα βόρεια σύνορα μας έχει μόνο αρνητικό φορτίο για την χώρα”.

Διαβάστε επίσης:  Σε νέα δοκιμασία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις - Η Άγκυρα αποχωρεί από τον διάλογο

Σχετικά με το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσει και αποκάλυψε ότι το Ποτάμι θα υποβάλει και δικές του προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, αλλά και την ανάγκη νέων κανόνων για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: