Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Θεοδωρίδου: Όσοι έχουν αρρωστήσει με Όμικρον είναι πιθανόν να επαναμολυνθούν

Τα δεδομένα για την προστασία από την Όμικρον μετά την 3η και την 4η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19,ανέπτυξε σήμερα η καθηγήτρια και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, κα. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτη στο Ισραήλ για την τέταρτη δόση εμβολίου με mRNA τέσσερις μήνες μετά την αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Όπως είπε, φάνηκε πως διπλασιάζει την αντίσταση στη λοίμωξη με Όμικρον και τριπλασιάζει την προστασία έναντι εισαγωγών στο νοσοκομείο.

Μέχρι να υπάρξουν και άλλα δεδομένα, παραμένει ισχυρή η σύσταση μας για τρίτη δόση ενώ η τέταρτη δόση αφορά τους ανασοκατεσταλμένους, είπε.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση, παρέχει μακρά προστασία μέσω της κυτταρικής ανοσίας, παρά τη μείωση των αντισωμάτων.

Όποιος νοσήσει από Όμικρον έχει περισσότρες πιθανότητες επαναμόλυνσης, ενώ όσοι έχουν νοσήσει με Άλφα και Δέλτα είναι πολύ λίγο πιθανό να έχουν επαναλοίμωξη, πρόσθεσε.

Αύριο Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμβολιασμών για τους νοσήσαντες δύο φορές από κορονοϊό και θα ανακοινωθεί ποια λύση θα δοθεί καθώς τα άτομα αυτά παρά το γεγονός ότι έχουν νοσήσει δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του είπε πως μία δόση του εμβολίου έχει λάβει το 74,4% του ελληνικού γενικού πληθυσμού και το 84,1% των ενηλίκων. Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ποσοστά είναι 74,2% και 85,2% αντίστοιχα.

Ολοκληρωμένο εμβολιασμό έχει λάβει το 70,8% του γενικού πληθυσμού και το 80% των ενηλίκων (ευρωπαϊκά ποσοστά 70,7% και 81,7% αντίστοιχα).

Αναμνηστική δόση έχει λάβει το 93,2% των δικαιούχων.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται 168.000 δόσεις του εμβολίου Novavax.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Αρκτούρος”: Η νέα παραλλαγή της Όμικρον που ανησυχεί τους επιστήμονες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στρέφει το βλέμμα του σε μια νέα παραλλαγή του...

Κρύβει κάτι η «βόμβα» ΠΟΥ; – Εδωσε λίστα με φάρμακα για μόλυνση από… πυρηνικά

Συγκεκριμένα φάρμακα σε απόθεμα πρέπει να έχουν τα κράτη μέλη του ΠΟΥ για την...

Ανησυχία στις ΗΠΑ: «Σαρώνει» η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Στη νέα υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Όμικρον υπολογίζεται πως αναλογεί το 40,5% των κρουσμάτων του...

Ο Θεοφάνους το «άνοιξε» – «Κάλεσα την Θεοδωρίδου στην εκπομπή και μου είπε όχι»

Ο Γιώργος Θεοφάνους την Παρασκευή 21/10 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό μας. Σε μια συνέντευξη...