Θεοδωρικάκος: Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης

16
Το Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη νέα διοίκηση της εθνικής αρχής διαφάνειας

Στην δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης από την μείωση των εσόδων τους, λόγω της μείωσης των δημοτικών τελών, εξαιτίας της τροπολογίας για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που ψηφίζεται απόψε.

«Δίνουμε 75 εκ ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη στους δήμους, πρόσθετη από τους ΚΑΠ και έχουμε εξαφαλίσει και άλλο ποσό για να μην υπάρξει πραγματικό πρόβλημα» είπε ο υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη αν θα καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες από τη μείωση των δημοτικών τελών, λόγω τραπεζοκαθισμάτων.

Η τροπολογία ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την καταδυτικό τουρισμό, που επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και σε αιγιαλούς, δασικες εκτάσεις, μαρίνες και εγκαινιάζει το θεσμό του glamping δηλαδή του πολυτελούς κάμπινγκ.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτο συμβούλιο εθνικής άμυνας

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να κρατήσει τη χωρα ασφαλή και να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο καταψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής επιφύλαξη.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε δεκτή βουλευτική τροπολογία που διευκολύνει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων τους. Όπως είπε ο υπουργός, σχετικό αίτημα είχε εκφράσει και ο αντίστοιχος κλάδος.