Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
31.5 C
Athens

Θεοδωρικάκος σε Ραγκούση: Οι Έλληνες θυμούνται ποια κυβέρνηση δρομολόγησε τη διαδικασία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και επί ποιας κυβέρνησης καταδικάστηκαν

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας στην πρόταση Ραγκούση για να κατατεθεί τροπολογία που θα αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα από τους καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής», επέκρινε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για κακό συνδικαλισμό. Στη δευτερολογία του υπενθύμισε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και κλείνοντας, στην τριτολογία του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα διχασμού του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος στην αρχική του απάντηση στον κ. Ραγκούση είπε:

«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έχω τη γνώμη ότι θα ήταν καλύτερα όλοι μας, να κρατήσουμε ισχυρή την εικόνα της ενότητας του ελληνικού λαού, της νίκης της Δημοκρατίας και του σεβασμού της Δικαιοσύνης.

Αυτή ήταν η χθεσινή εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη χώρα, που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διασφάλισε την ολοκλήρωση αυτής της δίκης και την απονομή δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αποκρυβεί από κανέναν και με κανέναν τρόπο.

Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε -προτού καν ολοκληρωθεί από την πλευρά του Δικαστηρίου η πλήρης απονομή των ποινών και η πλήρης εικόνα της απονομής της δικαιοσύνης- να κάνει συνδικαλισμό πολύ κακού επιπέδου, με πολύ πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο, έχοντας, προφανώς, ανάγκη την άντληση εντυπώσεων από πράγματα, που θα έπρεπε να τα κρατήσουμε πολύ υψηλά όλοι οι Έλληνες.

Με υποχρεώνετε, λοιπόν, κύριε εκπρόσωπε της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θυμίσω στο Σώμα -που είμαι βέβαιος ότι το διατηρεί πλήρως στην μνήμη του- και να το πούμε στους Έλληνες, που ενδεχομένως παρακολουθούν αυτές τις συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετέτρεψε τις ποινές για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφίζοντας τις τελευταίες μέρες προτού φύγετε από την εξουσία το νέο Ποινικό Κώδικα. Ήταν από 10 έως 20 χρόνια και τις κάνατε 5-15 και βγάζοντας στην μπάντα τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, συνολικά από τον Ποινικό Κώδικα.

Αυτό είναι έργο δικό σας και αυτό που πάτε σήμερα να ζητήσετε, το δημιουργήσατε εσείς ως κυβέρνηση με τον Ποινικό Κώδικα.

Αντί, λοιπόν, να κάνετε την αυτοκριτική σας γι’ αυτό που κάνετε, έρχεστε, σήμερα, και ζητάτε τα ρέστα από τον υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πόσο θράσος κύριε Ραγκούση;

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, την εικόνα την πραγματική, της ενότητας και της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες θυμούνται, επί των ημερών ποιας κυβέρνησης δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να έχουμε, χθες, την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Έγραφε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Και υπήρχε και ένας υποψήφιος πρόεδρος, Κύριοι, της Δημοκρατίας, ο κύριος Σταύρος Δήμας, ο οποίος είπε στους βουλευτές και στον ελληνικό λαό, ότι δεν θα ήθελε να εκλεγεί ποτέ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Αυτά, γιατί το τί είναι ο καθένας το αποδεικνύει με πράξεις, όχι με λόγια κατόπιν εορτής».

Στη δευτερολογία του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Eπειδή βλέπω, ότι οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν, από καθήκον προφανώς, θέλω να ελπίζω κύριε συνάδελφε, ότι είτε ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ είτε ως υπουργός Εσωτερικών ή ως μέλος του Κοινοβουλίου ή έστω και κυρίως και πάνω απ’ όλα ως Έλληνας πολίτης οφείλετε να γνωρίζετε το Σύνταγμα της χώρας.

Περιμένω κύριε Πρόεδρε, γιατί θέλω να ακουστεί με απόλυτη ευκρίνεια.

Άρθρο 51 παράγραφος 3: “Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα, παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα”.

Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να είναι κανείς νομικός για να γνωρίζει τί σημαίνει αμετάκλητη ποινική καταδίκη κ. Ραγκούση. Λοιπόν, μαζέψτε τις συνδικαλιστικές προτάσεις σας, κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μείνετε μόνοι σας».

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: 

«Είναι προφανές ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αδυνατεί να αλλάξει. Γεννηθήκατε στις ρίζες ενός τεχνητού διχασμού που εσείς δημιουργήσατε σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, με την ανευθυνότητα και την δημαγωγία σας και δεν αντέχετε ούτε για ένα λεπτό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η παράταξη της ΝΔ απέδειξαν με πράξεις ότι μπορούν να ενώνουν τους Έλληνες, να διασφαλίζουν την αυτοτέλεια των θεσμών. Αυτό που εσείς δεν κάνατε 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε τη χώρα, έγινε σε αυτό το διάστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και τώρα υπάρχει η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που στέλνει στη φυλακή τους φασίστες, τους Ναζιστές, τους εγκληματίες. Αυτό δεν το αντέχετε. Και έρχεστε την επομένη την ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας, της γιορτής της Λαϊκής Ενότητας, της ημέρας που οι Έλληνες χαρούμενοι άκουσαν την απόφαση της Δικαιοσύνης για να βρείτε έναν τρόπο να διχάσετε.

Αυτοί είστε κύριοι. Είστε αυτοί που διχάζετε τη χώρα, διχάζετε τον λαό. Ψάχνετε να βρείτε κάθε φορά τον τρόπο… Και σας ξεφεύγει ότι πήγατε και βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με αυτούς τους φασίστες κάποιες φορές. Οι εικόνες είναι εδώ και υπάρχουν. Κάνατε παρέα και φωνάζατε μαζί στην πάνω και στην κάτω πλατεία για να οδηγήσετε τη χώρα στα αδιέξοδα.

Αυτά κύριοι οι Έλληνες δεν τα ξεχνούν.

Συνεχίστε έτσι, είστε σε καλό δρόμο θα συνεχίσετε να υπηρετείτε τα καθήκοντα της Αντιπολίτευσης αλλά δεν ξέρω μόνο αν είναι της Αξιωματικής». 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Ελλάδα και Αυστρία ενώνουν τις δυνάμεις τους στον Έβρο, εκεί όπου η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθαν αντιμέτωπες με την πρωτοφανή τουρκική...

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές

Ερωτηθείς για τις πρόωρες εκλογές -κατά της διάρκειας της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής– ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω εξαντλήσει το θέμα για...

Σύνοδος Κορυφής: Ολόκληρη Ευρώπη «παρακαλάει» τον Ερντογάν για… «αποκλιμάκωση»!

«Ανησυχεί» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, τις οποίες ωστόσο δεν χαρακτηρίζει προκλητικές και αντί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και...

Η τουρκική προκλητικότητα και η διαρκής αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Πού το πάει η Τουρκία; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Αποτελεί η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας μέρος της επικείμενης φιέστας; Αυτά είναι τα...

Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία

“Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των Συμπερασμάτων το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία...
Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Πόθεν έσχες: Δείτε τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) των πολιτικών που αφορούν στη χρήση του 2020 και...

Ανατροπή: 2 Μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων Apache για την Αεροπορία Στρατού

Με γοργούς ρυθμούς ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς για την πλήρη ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού με επιθετικά ελικόπτερα. Eδώ και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,016ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χρυσή Αυγή: Σήμερα ξεκινά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη

Με παρόντες επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής...

Θεοδωρικάκος: Fake new της Τουρκίας για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο περί πυροβολισμών από τις ελληνικές αρχές κατά μεταναστών...

Συνάντηση Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την εγκληματικότητα και την αστυνόμευση της πόλης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη,...

Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη η ασπίδα προστασίας των συνόρων μας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και...