Θεοδωρικάκος στη Βουλή: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του Λόφου Φιλοπάππου

16
Το Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη νέα διοίκηση της εθνικής αρχής διαφάνειας

Τη σαφή όσο και κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της διοίκησης και διαχείρισης του λόφου Φιλοπάππου, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη. 

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος,η νέα εταιρεία που έχει συσταθεί με σκοπό τη διαχείριση της καθαριότητας,των δωρεών, κ.ά., έχει ως μοναδικό μέτοχο το Δήμο Αθηναίων, οι μετοχές της δεν μεταβιβάζονται και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα  θέμα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του λόφου Φιλοπάππου.  

Από την πλευρά του, ο κ. Βερναρδάκης επέμεινε ότι «η εταιρεία ειδικού σκοπού μπορεί να κάνει σύμβαση ανάθεσης με ιδιώτες», ενώ είπε ότι στην περίπτωση αυτή υπάρχει ευθεία παραβίαση του αρχαιολογικούς νόμου, καθώς ο λόφος Φιλοπάππου είναι ειδικός αρχαιολογικός χώρος.  

Διαβάστε επίσης:  Τι διαμήνυσε η Αθήνα στην Άγκυρα

Επ’ αυτού, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι οι όποιες δράσεις γίνουν στο χώρο από την εταιρεία ειδικού σκοπού, θα αποτελούν προϊόν συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Πολιτισμού.