«Θεσμική εκτροπή»: Απορρίφθηκε αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ενημέρωση από Τσακαλώτο

45
Αυτός είναι ο νέος εκλογικός νόμος: Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το επιχείρημα πως δεν έφερε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, δηλαδή 22 βουλευτές.

«Θεσμική εκτροπή» και «καθεστωτικές αντιλήψεις» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Κουτσούκος και αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη συζήτηση στην επιτροπή.

«Η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα», ήταν το σχόλιο του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε την αντιπολίτευση, που συνυπέγραψε το αίτημα, για απόπειρα δημιουργίας πολιτικού θέματος.

Διαβάστε επίσης:  H αντεπίθεση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις - Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επεσήμαναν πως η ενημέρωση είναι απαίτηση του ελληνικού λαού και όχι μόνον των βουλευτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας δεσμεύθηκε να συνεννοηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να προσέλθει στην επιτροπή και να την ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.