Την Παρασκευή οι υπογραφές για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco παρουσία Τσίπρα

29
ΟΛΠ: Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας

Την Παρασκευή, θα πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ του ΟΛΠ, του ΤΑΙΠΕΔ και της Cosco για την μεταβίβαση του λιμανιού στην πολυεθνική εταιρεία στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, έχει προγραμματιστεί πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα οδηγηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 το πρωί.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Η Κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί Δημόσιων Λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων

Διαβάστε επίσης:  ΔΝΤ: Κατεβάζει στο 2% τον πήχη της ανάπτυξης για το 2018

Οι δύο οργανώσεις κάνουν γνωστή την παρέμβαση με καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ τονίζουν ότι «η Κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την πώληση του λιμανιού ΟΛΠ και παραχωρεί το 51% + 16% έναντι 280 + 80 εκατ. ευρώ και χαρίζει στην COSCO 1,05 δισ. ευρώ, που είναι η παρούσα αξία των ενοικίων από την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ».

Σημειώνεται πως στα χέρια της Cosco θα περάσει με την υπογραφή της σύμβασης το 67% του ΟΛΠ.