Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
23 C
Athens

Θρήνος στη κηδεία του μικρού Γιάννη που πνίγηκε στον παιδικό σταθμό – Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών

Tο άτυχο αγοράκι φέρεται να πνίγηκε από αρακά την ώρα του φαγητού στον παιδικό σταθμό -Τι υποστηρίζει η δικηγόρος του παιδικού σταθμού- Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που ζήτησε ο ιατροδικαστής

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του μικρού Γιάννη που κατέρρευσε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό την ώρα του φαγητού.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν  ότι έχασαν έτσι ξαφνικά το μικρό αγγελούδι τους.

Η κηδεία του μικρού Γιάννη έγινε στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου και η  οικογένεια μοίρασε μπομπονιέρες στους φίλους και τους συγγενείς που πήγαν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το άτυχο αγοράκι να πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού του σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star. gr, από τη νεκροτομή δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του μικρού Γιάννη, αφού από το συμβάν στον παιδικό σταθμό έως και τον θάνατο του παιδιού μεσολάβησε ένα δεκαήμερο νοσηλείας του στη ΜΕΘ.

«Φως» στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που ζήτησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου αγοριού.

Η εισαγγελία ανηλίκων διέταξε έρευνα για τον θάνατο του παιδιού

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η εισαγγελία ανηλίκων διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα για την υπόθεση θανάτου του παιδιού.

Η οικογένεια του αγοριού κατήγγειλε το γεγονός στο τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, αμφισβητώντας ότι από τον παιδικό σταθμό έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να σωθεί το αγοράκι.

Μιλώντας στο star.gr, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον παιδικό σταθμό ισχυρίσθηκε πως ο θάνατος δεν οφείλεται σε πνιγμό διότι «μόλις το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» και πρόσθεσε ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό από τους εκπαιδευτικούς:

«Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε» υποστήριξε η Σοφία Κοντέα.

Πώς έγινε το μοιραίο περιστατικό

Το παιδί είχε εγγραφεί πρόσφατα στον παιδικό σταθμό. Μάλιστα, κάποιες ημέρες είχε απουσιάσει λόγω ασθένειας, όπως είχε ενημερώσει η οικογένειά του. Το μοιραίο περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου. Εκείνη τη στιγμή, το αγοράκι, έτρωγε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την εποπτεία τους ήταν δύο νηπιαγωγοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ) και μία βρεφονηπιοκόμος. Ξαφνικά το παιδάκι άρχιζε να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε. Άμεσα τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και η διευθύντρια του σταθμού έκαναν τεχνητές αναπνοές στο παιδί, προκαλώντας του εμετό. Δεν κατέστη, όμως, δυνατό να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε μέσα σε επτά λεπτά, όπως αποδεικνύεται από το δελτίο συμβάντων. Το παιδάκι κατέληξε μία εβδομάδα μετά -τη περασμένη Παρασκευή- εξαιτίας ελλιπούς οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ικαρία: Πνίγηκε 11χρονο αγόρι 

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στους Φούρνους Ικαρίας. Αγοράκι 11 ανασύρθηκε νεκρό. Το αγοράκι βρισκόταν με την...

Οξεία ηπατίτιδα: Ύποπτο κρούσμα σε δίχρονο αγόρι

Την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών προκάλεσε η περίπτωση ενός δίχρονου αγοριού που εμφάνισε ύποπτα...

10+1 πιο ευαίσθητα σημεία να φιλήσεις το αγόρι σου και να τον ξετρελάνεις!

Κάποιοι επιμένουν να παρουσιάζουν τους άντρες σκληρούς και αναίσθητους, που δε θέλουν πολλά πολλά,...

Aν το αγόρι που σου αρέσει κάνει αυτά, τότε δεν σε θέλει

Το ξέρεις το σενάριο όπου νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά αλλά από την...