Τι αλλάζει στο δημόσιο – άδειες ειδικού σκοπού

23
Από Δευτέρα επιστρέφουν στα γραφεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Σε απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ 1,5 με 2 μέτρα μεταξύ τους θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα προσέρχονται σε τρεις διαφορετικές ώρες από τις 7 ως τις 9 το πρωί στα γραφεία τους προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός στις υπηρεσίες αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προβλέπει σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών ότι αυτή θα γίνεται μόνο με ραντεβού και με την προϋπόθεση ότι το αίτημα του κάθε πολίτη ή επιχείρησης δεν θα μπορεί να ικανοποιηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 40% αλλά δεν θα μπορεί να είναι και λιγότερη από το 30%. Γι αυτό το λόγο προωθείται η εκ περιτροπής εργασία από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ανήλικα παιδιά ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;