Τι άλλο θα ακούσουμε! Καθηγήτρια καταγγέλλει: Οι πρίγκιπες παρενόχλησαν σεξουαλικά τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη!

46

Ούτε οι παραμυθένιοι πρίγκιπες δεν τη γλίτωσαν από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μπορεί εσείς να τους είχατε στο μυαλό σας ως γοητευτικούς προστάτες των παραμυθένιων ηρωίδων αλλά, η Kazue Muta, καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα έχει αντίθετη άποψη.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι οι πρίγκιπες που γνωρίζουμε από τα παραμύθια της Χιονάτης και της Ωραίας Κοιμωμένης, δεν προωθούν το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά εκτελούν «ψυχαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις σε μία αναίσθητη σύντροφο».
Η φεμινίστρια ακαδημαϊκός και συγγραφέας του Boss, That Love is Sexual Harassment!, ισχυρίζεται ότι οι πρίγκιπες στα δημοφιλή παραμύθια Χιονάτη και Ωραία Κοιμωμένη, είναι η ενσάρκωση της σεξουαλικής επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:  ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Παππούς … σε οίκο ανοχής !

 

Η ίδια μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει και ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της, όταν ένας άντρας συνελήφθη επειδή φίλησε μία γυναίκα που κοιμόταν σ’ ένα τρένο.

Η Dr.Kazue Muta ανέφερε χαρακτηριστικά:

Αν σκεφτείτε λογικά για τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη, τα παραμύθια αυτά μιλάνε για «μία πριγκίπισσα που ξυπνάει από το φιλί ενός πρίγκιπα», περιγράφουν, δηλαδή, τη σεξουαλική επίθεση σε έναν αναίσθητο άνθρωπο» και συμπληρώνει:

«Μπορεί να νομίζετε ότι καταστρέφω τη φαντασία όλων αυτών, αλλά αυτές οι ιστορίες προωθούν τη σεξουαλική βία και θα ήθελα όλοι να το γνωρίζουν».