Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020
14.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Δεκεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1933...Καταργείται η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ, που είχε επιβληθεί το 1920.

Tι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος από το Κοσσυφοπέδιο για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευμένος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου στην περιοχή της Πρίστινα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει του Πάσχα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι αυτές τις Άγιες Μέρες πριν από την Ανάσταση του Κυρίου μαζί με τους άντρες και τις γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο πλαίσιο της KFOR του NATO, στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου.

Θέλω να γνωρίζετε ότι εδώ που βρίσκεστε υπηρετείτε πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα και το αποδεικνύετε αυτό. Επιτελείτε ένα πολύ σημαντικό έργο και ταυτόχρονα προβάλλετε το ρόλο και το ενδιαφέρον της χώρας μας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κοινός στόχος με τους συμμάχους μας είναι η συνεργασία, η ανάπτυξη και η δημιουργία ενός σταθερού Βαλκανικού περιβάλλοντος, προσηλωμένου στην ειρήνη, τη σταθερότητα, τη Δημοκρατία, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Πιστεύουμε ότι η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή αυτή, μας επηρεάζει άμεσα και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Αν στα Βαλκάνια υπάρχει αστάθεια και εστίες κρίσεων, είναι σαφές ότι αυτό επηρεάζει και τη χώρα μας.

Ειδικά επειδή σήμερα που η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εύθραυστη, η συνεχιζόμενη παρουσία του διεθνούς παράγοντα συνιστά ουσιαστικότατο στοιχείο διατήρησης ηρεμίας και ασφάλειας.

Ζούμε σε μία εποχή όπου οι ισορροπίες διαταράσσονται και οι ανακατατάξεις διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς. Στο περιβάλλον αυτό με τις δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, τις απρόβλεπτες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα έχει αναγνωρισθεί ως ο κύριος πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Συμβάλλει δε ουσιαστικά στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και αποβλέπει στην ειρήνη και την παγίωση της Δημοκρατίας και της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους μήνες και μετά τις αμερικανικές εκλογές, ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται λόγω της γεωπολιτικής θέσης αλλά και των εξελίξεων που έχουμε, ιδιαίτερα στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα Βαλκάνια. Η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η προετοιμασία για την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής επέκτασης αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από ένα σε πέντε έτη, οι διμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ, τις συμφωνίες με την Ιορδανία, τις συμφωνίες με την Αίγυπτο και με τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής, καθιστούν την Ελλάδα μία γεωπολιτική δύναμη, γεγονός που συνδέεται άμεσα και με την ενεργειακή πολιτική που χαράσσεται πλέον στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ρόλο κομπάρσου, αλλά μετά από πολλά χρόνια επανακτά σιγά – σιγά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός μεγάλου άξονα σταθερότητας απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, απέναντι στο φονταμενταλισμό και απέναντι σε νέα φαινόμενα που βλέπουμε να αναπτύσσονται και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδος στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο μέσω στρατιωτικών συνεργασιών έχει ως στόχο και την ενίσχυση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, η οποία πλέον αφήνει τα στίγματα και τα αποτυπώματά της στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Βλέπουμε χτυπήματα στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, βλέπουμε τη δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας και έχουμε πλέον το σημαντικό ρόλο της δημιουργίας υποδομών και στρατιωτικών συνεργασιών για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο.

Ταυτόχρονα, η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Έθνους αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας. Αυτό το εγγυώνται οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, με το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό τους, που είναι έτοιμο και αποφασισμένο να φέρει σε πέρας την υψηλή και δύσκολη αποστολή του.

 

Όπως γνωρίζετε καλύτερα από μένα σε όλη την Ελλάδα, ιδίως στην παραμεθόριο, στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο, σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία, η οποία έχει και την ευθύνη της χάραξης της πολιτικής, έχουμε ενισχύσει όλες τις Μονάδες μας στην παραμεθόριο.

Έχουμε στείλει ένα σαφές μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση. Είναι απόλυτα σαφές ότι θα εφαρμοστούν οι εθνικοί σχεδιασμοί αν οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προσβάλει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας.

Να σας αναφέρω, επίσης, ότι κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα μεγάλα πλήγματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έχουμε καταφέρει την αποφυγή της μείωσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος αποτελούσε και στόχο των δανειστών. Μέχρι τώρα, ο δικός μας προϋπολογισμός δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα έχουμε δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, ώστε με την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέρχεται στο ποσό των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή με την ενοικίαση αυτών των χώρων, να μπορέσουμε σιγά-σιγά, μέσω των Ταμείων της Εθνικής Άμυνας των Ταμείων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, να δημιουργήσουμε έσοδα τα οποία θα αποδοθούν στο σύνολό τους στο προσωπικό.

Η διάθεση παλιού μη επιχειρησιακού αλλά ενεργού υλικού, όπως παλιά πυρομαχικά, έχει αρχίσει να φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μόνο τις τελευταίες μέρες, μετά από πρόταση του ΣΑΓΕ και έγκριση της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ, έχουμε υπογράψει συμφωνίες της τάξης περίπου των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα χρήματα διατίθενται για τη δημιουργία υποδομών που θα ενισχύσουν το προσωπικό. Ήδη, τον περασμένο χρόνο, σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία, δημιουργήθηκαν 101 σπίτια για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω φέτος να ξεπεράσουμε τα 420 σπίτια, τα οποία θα δοθούν σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας. Εύχομαι τον επόμενο χρόνο, μετά από τις συμφωνίες οι οποίες θα έχουν επιτευχθεί, να ξεπεράσουμε το στόχο των 1000 σπιτιών που θα δίνονται κάθε χρόνο στο προσωπικό.

Η απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσουμε μέσω των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τις μισθολογικές αδικίες υλοποιείται όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κρατώντας αυτά τα χρήματα και ελπίζω ότι μετά από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας με τους δανειστές και την έξοδο της χώρας μας από την εποχή των μνημονίων θα μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό.

Αυτές τις Άγιες ημέρες που κορυφώνεται το Θείο δράμα μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αντιλαμβάνομαι ότι θα θέλατε να είστε κοντά στις οικογένειες και τους συγγενείς σας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι δικοί σας και όλοι εμείς στην Ελλάδα είμαστε δίπλα σας, σας σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε υπερήφανοι για εσάς και το έργο το οποίο επιτελείτε.

Κλείνοντας, σας καλώ να συνεχίσετε την αποστολή σας με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση και να ευχηθώ στο καθένα από εσάς και στις οικογένειές σας, χρόνια πολλά με υγεία, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι όλος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τι σημαίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όχι μόνο για την ασφάλειά του αλλά και για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της πατρίδας μας, δίνοντας λύση και στην οικονομική κρίση.

Καλή Ανάσταση. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε αυτό που κάνετε.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τρίτο κύμα κορονοϊού αλλά πιο ήπιο, λόγω των εμβολίων

Οι Έλληνες πρέπει να είναι πιο φρόνιμοι και να πάρουν πολύ στα σοβαρά το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, ανέφερε ο διακεκριμένος...

Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο – Θεσσαλονίκη: Ληστές για γέλια (βίντεο)

Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο – Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν τρύπες σε δύο τοίχους σκάβοντας επί ώρες και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού

Δύο άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής για εμπλοκή στην επίθεση με μολότοφ που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού...

Άστατος ο καιρός σήμερα

Στην Νυμφαία Ροδόπης όπου ήδη χιονίζειΣτην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται τοπικές βροχές και...
Αγώνας δρόμου για την παραγωγή του ελληνικού rapid test

Αγώνας δρόμου για την παραγωγή του ελληνικού rapid test

Τα νέα έφτασαν στην αρχή της εβδομάδας. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε το μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα τεσσάρων πανεπιστημίων και έξι ερευνητικών κέντρων: τη...
"Αγ. Σάββας": ΕΔΕ για τις συνθήκες μόλυνσης από κορωνοιό 11 ασθενών και 10 εργαζομένων

“Αγ. Σάββας”: ΕΔΕ για τις συνθήκες μόλυνσης από κορωνοιό 11 ασθενών και 10 εργαζομένων

Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργείται στο νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μολύνθηκαν 11 ασθενείς και 10...
Κορωνοιός: 1667 κρούσματα - 98 θάνατοι και 612 διασωληνωμένοι

Κορωνοιός: 1667 κρούσματα – 98 θάνατοι και 612 διασωληνωμένοι

Μείωση εμφανίζουν τα κρούσματα κορωνοιού σήμερα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1667 νέες λοιμώξεις. Ωστόσο, 98 ασθενείς κατέληξαν και 612 δίνουν μάχη διασωληνωμένοι...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απαγορεύονται για αύριο οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο, αύριο...

Το ανέκδοτο: Ο τύπος οι γυναίκες … και το μαύρο άλογο !

Παντρεύτηκε ένας στο χωριό, και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι,...

5 + 1 γυναίκες που οφείλεις να ρίξεις στο κρεβάτι σου … πριν πατήσεις τα 40 !

Για κάθε άντρα μία ίσον καμία. Το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Γι’ αυτό...

Sexy Pranks TV !(βίντεο)

Sexy Pranks TV ! https://www.youtube.com/watch?v=8u98dL97yzw&feature=emb_logo&ab_channel=BrazilianPrank

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή