Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Τι έρχεται στον Παναθηναϊκό με ονόματα και αριθμούς

 

Ο Ταυλαρίδης έκανε την αρχή και το SDNA αναλύει με ονόματα και αριθμούς τι έρχεται για τον Παναθηναϊκό. Πώς μετακυλήθηκε το χρέος της λαίλαπας Στραματσόνι στη φετινή χρήση σφίγγοντας τη θηλιά!

Οι αμαρτίες του παρελθόντος, πρόσφατου και νεότερου, έχουν φτάσει τον Παναθηναϊκό στο σημείο να χαροπαλεύει για την ίδια του την ύπαρξη, με βασικότερη πληγή το χρέος, τα συνολικά νούμερα του οποίου σας είχε αποκαλύψει το SDNA και με «θηλιά» στο λαιμό τις υποχρεώσεις της φετινής χρήσης που φτάνουν συνολικά τα 17 εκατ. ευρώ.

Για την παρούσα ασφυξία, ωστόσο, που βιώνει αυτή τη στιγμή ο σύλλογος και θα εξακολουθήσει να βιώνει τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη όπως σας έχουμε επισημάνει, ευθύνεται κατά κύριο λόγο η περυσινή πολύ ακριβή έκδοση που δημιούργησε ο Αντρέα Στραματσόνι (μπάτζετ ομάδας 22 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μακράν του δεύτερου επί εποχής Αλαφούζου) με τις ευλογίες και τη στήριξη σε βαθμό εμμονής του παραιτημένου ιδιοκτήτη και διαλύθηκε ουσιαστικά λίγους μήνες αργότερα, πλήρως αποτυχημένη.

Το οξύμωρο ωστόσο δεν είναι ότι απέτυχε ένας προπονητής που πήρε μεν καλούς παίκτες, αλλά έφτιαξε μία πανάκριβη ομάδα που την οδήγησε στα βράχια και στο τέλος απολύθηκε.

Είναι ότι από τη στιγμή που υπήρχε η έγκριση από τον Αλαφούζο, για το μπάτζετ και τις επιλογές του Ιταλού, θα έπρεπε φυσιολογικά ο ίδιος να πληρώσει τα όποια… σπασμένα προέκυψαν.

Κι όχι να μεταφέρει το (μεγαλύτερο) κόστος της, μαζί με τις υπόλοιπες αμαρτίες του παρελθόντος, όλες μαζί στη φετινή χρήση και να πει μέσα στο Σεπτέμβρη «δεν πληρώνω άλλο» τραβώντας την πρίζα.

Διότι το μεγαλύτερο μέρος της περυσινής καλοκαιρινής έκδοσης του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε στη φετινή ομάδα, που έχει βεβαίως στις πλάτες της και πάρα πολλά άλλα μεταφερόμενα χρέη του παρελθόντος, με παίκτες και προπονητές που έχουν υπογράψει διακανονισμούς, με το συνολικό (διακανονισμένο) ποσό που απαιτείται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να είναι της τάξεως των 7.5 εκατ. ευρώ!

Ο ίδιος ο Στραματσόνι, μάλιστα, έχει να παίρνει τον επόμενο μήνα το ποσό των 300 χιλ. ευρώ και ουδείς γνωρίζει εάν θα δεχθεί να πάρει λιγότερα και να διακανονίσει εκ νέου το ύψος της δόσης.

Η φετινή χρήση για να βγει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, να είναι τα πάντα τακτοποιημένα (πληρωμένα ή διακανονισμένα, κάτι που πλέον μοιάζει με ανέκδοτο)) και να δοθεί άδεια συμμετοχής στην Ευρώπη από την UEFA (όπως έγινε το 2016), απαιτεί 17+10 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα όποια έσοδα.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Τα 17 εκατ. ευρώ αναλύονται ως εξής: 12 εκατ. ευρώ είναι το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος μαζί με το προπονητικό επιτελείο και 5 εκατ. ευρώ όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα που προστίθενται και μπορεί να μειωθούν μέσω περικοπών προσωπικού στα 3-4 κάτι που όταν συμβεί θα ρίξει αναλογικά και το αρχικό νούμερο των 17 εκατ. ευρώ.

Το πώς θα πληρωθεί η φετινή ομάδα παραμένει άγνωστο, αλλά είναι δεδομένο ότι οι παίκτες και το προσωπικό (θα) αποτελούν τη βασική προτεραιότητα από τα φετινά έσοδα που υπολογίζονται στα 4 εκατ. ευρώ (1.5+1.5 δόσεις από πωλήσεις Μπεργκ+Ζέκα plus 1 εκατ. ευρώ από Nova διότι το υπόλοιπο ποσό έχει προεισπραχθεί…), συν ό,τι άλλο προκύψει από πωλήσεις παικτών, εισιτήρια και παντός είδους συνεισφορά του κόσμου, κυρίως δε μέσω των ειδικών λογαριασμών που θα δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες από παλαίμαχους, επιτροπή σωτηρίας και οπαδούς.

Τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ που βαραίνουν την ομάδα αναλύονται ως εξής: 7,5 εκατ. ευρώ και αφορούν στη συνέπεια διακανονισμένων οφειλών του παρελθόντος, παικτών αλλά και προπονητών.

Οι Ταυλαρίδης, Εσιέν, Τοτσέ και Τελάντερ είναι οι «κόκκινες» υποχρεώσεις αυτής της εβδομάδας και σχετίζονται με συνολικό ποσό ύψους 152 χιλ. ευρώ (τελεσίδικες δόσεις 30 χιλ. ευρώ, 36,5 χιλ. ευρώ, 20 χιλ. ευρώ, 46 χιλ. ευρώ, αντιστοίχως για κάθε παίκτη) από το διαιτητικό δικαστήριο, που αν δεν πληρωθούν ή διακανονιστούν εκ νέου, επιφέρουν ποινές αφαίρεσης βαθμών και άρα κίνδυνο υποβιβασμού (στις τρεις ποινές -3, υποβιβάζεσαι) .

Οι υπόλοιπες (Στραματσόνι, Μπούρμπος, Σεϊταρίδης, Λέτο, Μέστο, Εκι Γκονζάλες κ.α.) δεν φέρουν άμεσο κίνδυνο τιμωρίας, καθώς αν δεν πληρωθούν καθόλου θα προηγηθούν οι προσφυγές τους και όταν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις και επιδικαστούν οι δόσεις θα πρέπει πάση θυσία να τηρηθούν.

Το υπόλοιπο μέρος (2,5 εκατ. ευρώ) σχετίζεται με διακανονισμένες υποχρεώσεις στην εφορία, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Αλαφούζος πριν από λίγες ημέρες και άλλο 1 εκατ. ευρώ προβλέπεται να πληρώσει τον επόμενο μήνα.

πηγη: sdna

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα από το υπ. Παιδείας

Τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2024, ανακοίνωσε το...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τομεάρχες και οι αναπληρωτές της Κ.Ο. του κόμματος – Όλα τα ονόματα

Τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο πρόεδρος...

Την Παρασκευή στα “μανταλάκια” τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του ΕΦΚΑ

Τέλος χρόνου για περίπου 33.000 μεγαλοοφειλέτες του ΕΦΚΑ, των οποίων τα ονόματα αναμένεται να...

Εκλογές 2023: Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής ονομάτων και εμβλημάτων

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής ονομάτων και εμβλημάτων από τα πολιτικά κόμματα...