Τι είπε ο Τσίπρας για το Σκοπιανό

Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις

69
Τσίπρας: Το όνομα «Μακεδονία» η Ελλάδα το έχει αποδεχτεί εδώ και πολλά χρόνια

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα “παράθυρο ευκαιρίας” για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην εφημερίδα ‘Νέα Σελίδα’, που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Ο Πρωθυπουργός μιλά, επίσης, για “οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση” και υπογραμμίζει ότι “έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις”.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει “αμήχανη και ανεύθυνη, προσώρας” τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε “ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση, εάν υπάρξει προοπτική λύσης”.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

“Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, επιτέλους, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί ανοίγει ταυτόχρονα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού.

Είμαι πεπεισμένος ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος στον Realfm 97,8: Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι ο ίδιος σχεδίασε την ανατροπή της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Πρόκειται για μια πρόκληση οικονομική αλλά και γεωπολιτική. Η Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να εμπεδώσει μια νέα δυναμική φυσιογνωμία. Αυτή μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, που επενδύει στην ανάπτυξη, την ειρήνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μιας χώρας που προοδεύει και λύνει προβλήματα.

Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και την ικανότητα να εγγυηθεί αυτή την πορεία.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προσώρας, κρατά μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση. Δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008.

Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ