Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός 2020 για την Υγεία

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η εικόνα των δαπανών για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών Υγείας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα έσοδα των νοσοκομείων εκτιμώνται στα 2,43 δισ. ευρώ, έναντι 2,41 δισ. το 2019 και η εκτίμηση για την τελική διαμόρφωση είναι στα 2,44 δισεκατομμύρια.

Τα έσοδά τους θα σημειώσουν το 2020 μία μικρή αύξηση κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έξοδα θα αυξηθούν κατά 40 εκατομμύρια.

Οι μεταβιβάσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με φέτος (888 εκατομμύρια ευρώ).

Η πρόβλεψη του δημοσιονομικού αποτελέσματος για νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα δεν περιλαμβάνει κάποια διαφοροποίηση και θα ανέλθει στα 109 εκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου 96 εκατομμυρίων το 2019.

Αύξηση κατά 100 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται στις κοινωνικές παροχές του ΕΟΠΥΥ σε είδος, αλλά αποδίδεται στη θετική αναπροσαρμογή του ορίου δαπανών του Οργανισμού από την τιμαριθμοποίηση με βάση τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της Οικονομίας.

Στον προϋπολογισμό έχει, επίσης, προβλεφθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2020, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (δικαιούχοι θα είναι το 90% των οικογενειών).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού επισημαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τα επόμενα χρόνια ένα ολοκληρωμένο σύστημα δεικτών επίδοσης (key performance indicators – KPIs).

Με τους συγκεκριμένους δείκτες θα μετριέται η ποσότητα και τα αποτελέσματα των δημοσίων δαπανών και θα υποστηρίζεται έτσι η λήψη των αποφάσεων στον προϋπολογισμό, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των δημόσιων πόρων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ – Σημαντική αύξηση 8,9% των φορολογικών εσόδων

Με το… δεξί ξεκίνησε ο φετινός προϋπολογισμός, καθώς τον Ιανουάριο εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ όταν...

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 “ναι” από το κυβερνητικό κόμμα

Με 158 “ναι” και 142 “όχι”, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 στην Ολομέλεια της...

Μητσοτάκη στη Βουλή: Η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της

«Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός εδώ και 14 χρόνια που έρχεται με την χώρα σε...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα ανέβηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια πολύ ψηλότερα

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και απάντησε στην αντιπολίτευση...