Τι ψυχή θα παραδώσετε ρε;

20

 

Είδαμε να συμβαίνει και αυτό στην Ελλάδα της αριστεράς. Τώρα τα είδαμε όλα. Τα είδαμε, ή έρχονται και χειρότερα;;

Είδαμε με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, το «πιστόλι της 17Ν», που μέχρι σήμερα έχει δηλώσει ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ για τις πράξεις του, να είναι από χθες ελεύθερος για 48 ώρες εκτός φυλακής.

Είδαμε αριστερούς συντρόφους, αυτονομιστές φασίστες και κλέφτες να υποδέχονται έναν δολοφόνο, φωνάζοντας συνθήματα για την λευτεριά…

Είδαμε τον άνθρωπο που «δεν πιστεύει» στους νόμους του κράτους, να χρησιμοποιήσει τον νόμο για να βγει έξω με χαμόγελο star.

Είδαμε πως όλα τα είχαν «μαγειρέψει» μεθοδικά, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβαν την κυβέρνηση. Πρώτα έτρεξαν να καταθέσουν στεφάνι στην Καισαριανή και αμέσως μετά να καταθέσουν τον νόμο που αποφυλακίζει όλη την αφρόκρεμα της «καλής κοινωνίας» των φυλακών.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου φτιάχτηκε εξ αρχής, μόνο και μόνο για να ελευθερώσει όλους τους εγκληματίες συντρόφους του, αδιαφορώντας αν με τον ίδιο νόμο έβγαιναν στην κοινωνία, κοινοί εγκληματίες και στυγνοί δολοφόνοι.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το άρθρο 54 του Νόμου 2776/2014: «Στους κρατουμένους σε καταστήματα κράτησης Γ τύπου ή σε αυτοτελή τμήματα Γ τύπου δεν χορηγούνται άδειες»

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Νίκος Παρασκευόπουλος ως υπουργός Δικαιοσύνης υλοποίησε την προεκλογική δέσμευση του κόμματός. Δηλαδή την κατάργηση οποιασδήποτε διάταξης που αφορούσε στη σωφρονιστική πολιτική τύπου Γ.

Όπως βλέπετε, τους είναι αδιάφορο αν με τον ίδιο νόμο που θα ελευθέρωνε τους δολοφόνους συντρόφους, έβγαιναν και βαρυποινίτες, που για 5 ευρώ και ένα κινητό θα σκότωναν ένα κορίτσι 35 ετών με 14 μαχαιριές ή θα σιδέρωναν μια γυναίκα 85 ετών…. Στα παλιά των υποδημάτων τους όλα αυτά

Ένας ηθικός άνθρωπος στην θέση τους θα ήταν συντετριμμένος.Θα τον είχε στοιχειώσει το ερώτημα της συνειδήσεως του. «τι ψυχή θα παραδώσει» Η λαϊκή αυτή έκφραση που αναδεικνύει την ηθική υπόσταση των Ελλήνων είναι ξένη προς την νοοτροπία της αριστεράς. Όπως τους είναι επίσης ξένη και η έννοια της ευθύνης έναντι του ηθικού νόμου.

Διαβάστε επίσης:  «Σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει…»

Αλλά το ερώτημα είναι, πως και σε ποιο βαθμό αντιλαμβάνονται την έννοια της ηθικής, άνθρωποι αριστερών πολιτικών αντιλήψεων; «Για να έχει κανείς ηθικό πλεονέκτημα, πρέπει πρώτα να είναι ηθικός άνθρωπος» είχε επισημάνει ο καθηγητής της εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Οι άνθρωποι είναι τόσο ιδεοληπτικοί, τόσο βαθιά κομμουνιστές, είναι τόσο πολύ συναισθηματικά δεμένοι με τις παράνομες μικρο ομάδες βίας, που αδιαφόρησαν ακόμα και για τα προβλήματα που δημιουργούν με την εξωτερική πολιτική της χωράς, την στιγμή που στην περιοχή παίζονται πολλά και σκληρά συμφέροντα. Έφεραν απέναντι από την χώρα την Αμερική… Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές.

Και φυσικά έχουν τα μούτρα να κυκλοφορούν. Δολοφόνοι και κλέφτες όλοι μια αγκαλιά.

Κατά την έξοδο του Κουφοντίνα, τον υποδέχτηκαν η γυναίκα και το παιδί του. Το τι λέει ο υιός του Κουφοντίνα και το πως εκφράζεται για την κοινωνία και την πολιτική δεν με ενδιαφέρει καθόλου και δεν θα ασχοληθώ, διότι αν δούμε το περιβάλλον που μεγάλωσε, και λίγα λέει και λίγα κάνει.

Το ανησυχητικό πέρα από τον νόμο Παρασκευόπουλου, ήταν που μαζεύτηκαν κάποια άτομα, που αντί να είναι σιωπηλοί και με το κεφάλι χωμένο στα σκέλια, επευφημούσαν τον δολοφόνο… Πως θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει αυτούς τους ανθρώπους;; Με τι ιδιότητα πήγαν εκεί;; του θαυμαστή, του φίλου; του συντρόφου; ή σαν fan εγκληματικών ενεργειών;

Πάντως ο γιος του προέδρου της Βουλής, Γιώργος Βούτσης, ξέρετε ο ένοπλος ληστής τραπεζών, προφανώς πήγε στην αποφυλάκιση του σαν θαυμαστής συναγωνιστής και σύντροφος. Έτσι δικαιώνονται οι αγώνες τους. Ληστές και δολοφόνοι αγκαλιά.

Θέλετε και χειρότερο; ο Καμένος που έκτισε καριέρα με το βιβλίο κατά της «17 Ν» αντί να τα «τινάξει» όλα στον αέρα με την αποφυλάκιση του δολοφόνου ήρωα του βιβλίου του, Κουφοντίνα, κοιτάζει το υπερπέραν και και βγάζει προσωπικές ανακοινώσεις για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη… Τι κατάντια θεέ μου…

πηγη: gianniotis