Τι συμβαίνει στα Μαύρα Λιβάδια;

Το μυθιστόρημα "Μαύρα Λιβάδια" είναι εμπνευσμένο από το έπος του Διγενή Ακρίτα και το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Βρικόλακας».

64

Μία νεαρή γυναίκα, που κάνει όνειρα για τη ζωή της, θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες ανατροπές. Θα δεχτεί να στρατολογηθεί στη θέση του μικρού της αδελφού, που είναι άρρωστος, για να τηρηθεί η υποχρέωση της οικογένειάς της να στείλει ένα παιδί σε μια εικοσαετή θητεία στα Μαύρα Λιβάδια. Αυτός είναι και ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος ηρωικής φαντασίας της Αγνής Σιούλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου “Μαύρα Λιβάδια” είναι η Αλεξάνδρα Βάγια, μια δεκαεννιάχρονη φοιτήτρια, η οποία ένα βράδυ του Φλεβάρη του 2012 ξυπνάει από τη φασαρία που γίνεται στο σπίτι της. Κατεβαίνοντας στο ισόγειο, βρίσκει τους γονείς της με τρεις μοναχούς. Ο πατέρας της διαπληκτίζεται με έναν από αυτούς, ενώ η μητέρα της κλαίει. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι οι ιερείς απαιτούν τη στρατολόγηση του μικρού αδερφού της στον στρατό ενός άγνωστου τόπου. Όμως, ο αδερφός της είναι μόνο δώδεκα χρονών και άρρωστος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Αλεξάνδρα ανακαλύπτει πως η οικογένειά της είναι δέσμια ενός όρκου που δόθηκε από χιλιάδες οικογένειες στρατιωτών και κατοίκων του Βυζαντίου πριν από εννιά αιώνες, την εποχή του Αλέξιου Α΄ του Κομνηνού. Αυτές οι οικογένειες είναι υποχρεωμένες να στέλνουν από ένα παιδί κάθε δεύτερη γενιά, σε μια εικοσαετή θητεία στα Μαύρα Λιβάδια, έναν τόπο-σύνορο που φυλάσσεται από Ακρίτες, οι οποίοι προστατεύουν την ανθρωπότητα από μια πιθανή εισβολή.

Στα Μαύρα Λιβάδια, η Αλεξάνδρα, αν θέλει να επιζήσει, οφείλει να αλλάξει και να σκληρύνει ως άνθρωπος. Από απλό κορίτσι να γίνει στρατιώτης και, αν τα καταφέρει, ηγέτιδα. Παράλληλα, εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα, αλλά θα βρεθεί μπροστά σε διλήμματα, εκπλήξεις, αποκαλύψεις, εχθρούς και απρόσμενους συμμάχους. Δεκάδες κρυμμένα μυστικά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται και οι αντοχές της θα δοκιμαστούν.

Το μυθιστόρημα “Μαύρα Λιβάδια” είναι εμπνευσμένο από το έπος του Διγενή Ακρίτα και το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Βρικόλακας».

Το πρώτο μυθιστόρημα της Αγνής Σιούλα «Έρχονται με την ομίχλη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Μαύρα Λιβάδια

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αγνή Σιούλα

ISBN: 978-618-5095-65-9

ΣΕΛΙΔΕΣ 640

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14*21

ΤΙΜΗ 18,90 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ