Τι «τρέχει» με την υγεία του Ερντογάν;

57
Τι «τρέχει» με την υγεία του Ερντογάν;

Το τελευταίο διάστημα πολλά ΜΜΕ στη Τουρκία έθεταν το ζήτημα για την εξαφάνιση του Τούρκου Προέδρου πριν δύο εβδομάδες και την ακύρωση του συνόλου των προεκλογικών ομιλιών του στην Κωνσταντινούπολη.

Συμβαίνει όμως κάτι τελικά με την υγεία του ή έχουμε να κάνουμε απλά με σενάρια συνωμοσιολογίας;

Πριν 8 ημέρες περίεργα δημοσιεύματα έβγαιναν στην δημοσιότητα σε πολλά Τουρκικά ΜΜΕ και social media για την υγεία του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ένας τίτλος που κυκλοφόρησε για παράδειγμα είναι ο εξής:«Πού είναι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;». Μάλιστα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Οι εξελίξεις μάλλον αυτή την στιγμή είναι ραγδαίες. Πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο λένε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει επιδείνωση η υγεία του Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:  Covid19: Θετικός στο τεστ ο πρωθυπουργός του Κόσοβου, Αβντούλα Χότι

Όπως είναι γνωστό, ο «σουλτάνος» παλαιότερα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε μάλιστα νοσηλευτεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ακολουθήσει θεραπεία και είχε φανεί να ξεπερνά το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, το πρόβλημα φαίνεται πως εμφανίστηκε ξανά.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πόσο σοβαρό είναι, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένας παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση τόσο όσον αφορά στον ίδιο, όσο και στην ίδια την Τουρκία, η οποία εδώ και μήνες μοιάζει να κινείται σε μια κλωστή… έτοιμη να σπάσει.