Τηλεοπτικές άδειες: Εισαγγελική παραγγελία για το υλικό της δημοπρασίας

57
Ανατροπή στην τηλεθέαση: Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι πέρασαν το Στην υγειά μας!

Το «ναι» στο αίτημα του ALPHA, ώστε να του χορηγηθούν οι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν τα όσα έγιναν στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, είπε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλη.

Να θυμίσουμε, πως την αίτηση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την κατάθεσε για λογαριασμό του καναλιού ο καθηγητής, Πάνος Λαζαράτος.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες, η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά παράλληλα και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έτσι να μην καταστραφεί το υλικό το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Το υλικό αναμένεται να παραδοθεί άμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό λόγω έννομου συμφέροντος.
Τονίζουμε πως, ο τηλεοπτικός σταθμός προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από την οποία ζήτησε το ίδιο υλικό.

Στόχος του καναλιού είναι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «να θεμελιώσει την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», να αποβληθεί από το διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και παράλληλα, να ακυρωθεί όλη η δημοπρασία.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Τρίτης 17/4

Θυμίζουμε πως o Λευτέρης Κρέτσος την Τετάρτη τόνισε, πως «όλα θα γίνουν βάσει νόμου», όσον αφορά το αίτημα των νέων καναλαρχών να καταβάλλουν την πρώτη δόση του αντιτίμου των τηλεοπτικών αδειών μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί.

Διευκρινίσεις από την Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες:
«Η E.E. δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη – μέλη της» δήλωσε για ακόμα μια φορά την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Και πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει ότι: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι επ’ αυτού».

Για την επιστολή του επίτροπου Ψηφιακής Αγοράς, Γκίντερ Έτινγκερ, σημείωσε πως «τον Ιούλιο στις ελληνικές Αρχές, ανέφερε ότι αφορούσε τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και όχι τις τηλεοπτικές άδειες και ξεκαθάρισε ότι είναι δύο διαφορετικά θέματα».