Την Δευτέρα το νέο κόμμα στον χώρο της Κεντρο-αριστεράς από τον Χάρη Θεοχάρη

111
νέο κόμμα, Θεοχάρης,

Την  Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ενώ έχει την υποστήριξη του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, όπως είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμά μας στις 30 Ιουνίου.

Νέο κόμμα από Παπαδόπουλο-Θεοχάρη στο χώρο της κεντροαριστεράς

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

νέο κόμμα, Παπαδόπουλος, Θεοχάρης,

Ενόψει και του νέου εκλογικού νόμου πολλοί ετοιμάζουν νέα κόμματα. Στον προοδευτικό χώρο στο παρασκήνιο γίνονται σχέδια για την δημιουργία νέου σχήματος. Πρωταγωνιστές εμφανίζονται να είναι ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η ιδρυτική διακήρυξη είναι σχεδόν έτοιμη και θα υπογράφεται από περίπου 600 προσωπικότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων καθηγητές, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες και πετυχημένοι επαγγελματίες απ’  όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Όπως επισημαίνεται η νέα πολιτική κίνηση δεν θα έχει σχέση με το παλαιό καθεστώς και τους γνωστούς μηχανισμούς του.

Το πρόσημο του νέου κόμματος θα είναι καθαρά ευρωπαϊκό και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει ένα διαρκές κάλεσμα προς όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου για ένα ανοικτό διάλογο πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Το κλειδί – τονίζεται – για έξοδο από την κρίση βρίσκεται στη συνεργασία και στη σύνθεση των απόψεων. Στο πλαίσιο αυτό το νέο πολιτικό κόμμα βλέπει θετικά το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας διακομματικής κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

 Οι κ.κ Παπαδόπουλος και Θεοχάρης εκτιμούν ότι με την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να καρπωθούν τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος, δημιουργείται ένα πολιτικό κενό, κατι που επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις. Αυτό το κενό θα έλθει να καλύψει το νέο κόμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε συζητήσεις με το νέο κόμμα βρίσκονται πολλά στελέχη της κεντροαριστεράς, όπως η Γ. Ραγκούσης, ο Δημ. Ρέππας ο Γ. Φλωρίδης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει «κλειδώσει» η συνεργασία τους.

Διαβάστε επίσης:  Για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας συζητά σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε συζητήσεις με το νέο κόμμα βρίσκονται πολλά στελέχη της κεντροαριστεράς, όπως η Γ. Ραγκούσης, ο Δημ. Ρέππας ο Γ. Φλωρίδης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει «κλειδώσει» η συνεργασία τους.

———————————————————————————–

Την κίνηση στηρίζουν ήδη, συνυπογράφοντας το προσκλητήριό της, 1.500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 50 προσωπικότητες από όλους τους χώρους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κίνησης.

Ανάμεσά τους η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού Νίκη Φούντα, τα στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς Γιάννης Ρέγκας και Λευτέρης Χαλβατζής, ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Χατζηγώγας κ.ά. «Συγκροτούμε μια αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση, με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής» αναφέρεται στο προσκλητήριο της «Δημοκρατικής Ευθύνης», που προγραμματίζει πανελλήνια συνδιάσκεψη το φθινόπωρο για να δοθεί και οργανωτική μορφή στο εγχείρημα.