Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το σχέδιο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί – Όλα τα σενάρια

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το νέο, ολοκληρωμένο πλαίσιο της πανδημίας καθώς και πως ακριβώς θα διαμορφωθεί το «φθινοπωρινό τοπίο» για εμβολιασμένους και μη.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με το θέμα των πυρκαγιών.

«Όλοι μάχονται ο καθένας από το πόστο του. Όποιος δρα κάνει και λάθη είπε και το αναγνωρίζουμε. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Σφίγγει περισσότερο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από Σεπτέμβρη – Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους χώρους εργασίας

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Για την κριτική περί ανασφάλειας είπε ότι όσοι ασκούν κριτική την ασφάλεια την αντιλαμβάνονται πολύ φτωχά. Θα μεριμνήσουμε, τόνισε να μην μείνει καμία πληγή ανοικτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πανδημία τονίζοντας από όλους η μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί και δείχνει δυο πράγματα για τους ανεμβολίαστους ότι είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν.

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και τήρηση μέτρων ασφαλείας, τόνισε.

Σφίγγει ο κλοιός – Rapid test παντού για τους ανεμβολίαστους

Πάντως όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το in.gr, το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό, ενώ πέρα από τους κλειστούς χώρους, είναι πολύ πιθανό όσοι δεν έχουν τσιμπηθεί να προσέρχονται στην εργασία τους μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Τι… ζυμώνεται στο Μαξίμου σχετικά με το νέο πλαίσιο

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, το επικρατέστερο πλάνο που ζυμώνεται από αρχές του μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου αφενός να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας και αφετέρου να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Κι ενώ το πρώτο σκέλος ήδη εφαρμόζεται, καθώς για να εισέλθει ένας ανεμβολίαστος σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να έχει περάσει από εργαστηριακό έλεγχο κατά του covid εντός των 48 ωρών, φαίνεται πως αυτό θα επεκταθεί και στους εργασιακούς χώρους, με την κυβέρνηση να βάζει «στοπ» σε όσους μη εμβολιασμένους θέλουν να εργάζονται δίπλα σε όσους έχουν… τσιμπηθεί ήδη.

Δήμος Αθηναίων: rapid test για covid-19 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε Κυψέλη και Σεπόλια

Rapid test παντού – και στο Δημόσιο πιθανώς -με δικά τους έξοδα

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι, είτε έχεις πρόσβαση στον χώρο εργασίας σου μόνο αφ΄ότου έχεις προσκομίσει χαρτί που να πιστοποιεί πως το rapid test σου είναι αρνητικό και το οποίο έκανες με δικά σου έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», αλλά και στο πως θα πειστεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Η πίεση που θα ασκηθεί προκειμένου να πειστούν όσοι φοβούνται να εμβολιαστούν θα είναι και… οικονομική. Δηλαδή όσοι θα θέλουν να εργαστούν πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί (κάτι που παρέχεται δωρεάν), είτε να κάνουν τηλεργασία (όχι εύκολο για όλους) είτε να μπουν σε διαθεσιμότητα, κάτι που θα μπορούσε να φέρει πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

Σενάριο ακόμη και για εντελώς «απαγορευμένους» χώρους

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει και δεν έχουν ακόμα διαψευστεί από αρμόδιους υπουργούς εξετάζεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε χώρους εστίασης και διασκέδασης ακόμα και με αρνητικό rapid test.

Καφετέριες και εστιατόρια

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι φαίνεται ότι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί.

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Θέατρα

Περιορισμός φαίνεται ότι θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.

Κινηματογράφοι

Ανάλογα μέτρα αναμένεται ότι θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους.

Γήπεδα

Η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – drones, δορυφόρους και μπουλντόζες κατά των αυθαιρέτων

Αλλάζει το σύστημα παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος, του εντοπισμού και της κατεδάφισης των αυθαιρέτων,...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Τα μέτρα για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη

Σαφείς οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του...

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, ισχύουν από σήμερα Παρασκευή...