Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων από την διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης ζήτησαν δήμαρχοι και φορείς

52
εξαίρεση, Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, διαγωνισμός,

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, άρχισαν στην Τεχνόπολη, οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

“Τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης” είναι το μήνυμα που έστειλαν δήμαρχοι και φορείς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην Τεχνόπολη, με στόχο τη δημιουργία Ένωσης. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και μεταδίδεται απευθείας μέσω της ιστοσελίδας του ΑΘΗΝΑ 9,84.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, μεταφέροντας μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, “οι δημοτικές συχνότητες πρέπει να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό, όπως έγινε και στην περίπτωση της ΕΡΤ”. Ανάλογο το μήνυμα και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργου Πατούλη.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, εξέφρασε την ελπίδα, τα δημοτικά Μέσα να συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Το σχετικό νομοσχέδιο -όπως είπε- θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή στο τέλος του μηνός.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Πέμπτης 30/7

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο «Αθήνα 9.84», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του, με τη συμβολή του “Επικοινωνία FM” του δήμου Ηρακλείου Αττικής και την αρωγή του «Καναλιού 1» του Πειραιά, που επίσης γιορτάζει τα 30 χρόνια του.

Συμμετέχουν επίσης: TV FM100 Θεσσαλονίκης, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα Τρίπολης, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Ξάνθης, Πολυγύρου, Έβρου, η Άττικα TV Ασπροπύργου, η Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας και
η Δημοτική ραδιοτηλεόραση Σύρου.)