Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Την Πέμπτη η καταβολή του ΕΚΑΣ

Στις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το μειωμένο ΕΚΑΣ έως και 50% στο σύνολο των δικαιούχων συνταξιούχων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Χθες οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που πήγαν στα ATM’s να εισπράξουν τις συντάξεις τους διαπίστωσαν ότι δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα που αφορούν το ΕΚΑΣ.

Αυτό έγινε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη κοινή υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2017 για 260.000 δικαιούχους, καθώς πρέπει να εξοικονομηθούν περίπου 439 εκατ. ευρώ.

Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου αλλά και η έκτακτη ειδική παροχή στους περίπου 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους. Για αύριο είναι προγραμματισμένη η καταβολή συντάξεων σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Στις πληρωμές των συντάξεων ΟΓΑ Ιανουαρίου 2017 περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2017 και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων ανέρχεται στο ποσό των 292.644.389 ευρώ.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας και η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Δεκέμβριο 2016.

Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 12.223.750,65 ευρώ και αφορά 48.319 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 79.832 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του Ν. 4411/2016 και αφορά το μήνα Δεκέμβριο 2016. Το συνολικό ποσό της πίστωσης ανέρχεται σε 4.649.403,01 ευρώ.

Η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και θα γίνει με πίστωση του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:

«Οι συντάξεις, πλην των επικουρικών και του μερίσματος που αποδίδει το ΜΤΠΥ, επιβαρύνουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς αφορούν τις συνάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017, και θα καταβληθούν ως εξής:

1. Στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη, στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ
2. Στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο,.
3. Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.
4. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.
Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...