Την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας των αδήλωτων τ.μ. στους δήμους

28
Θεοδωρικάκος: Μειωμένο ωράριο σε δημόσιο για γονείς με παιδιά στο σχολείο

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης θεοδωρικάκος οι πολίτες που έχουν διαφορετικές δηλώσεις σε ότι αφορά τα τ.μ. των ακινήτων τους σε ΔΕΗ και εφορία, στο Ε9, μπορούν μέχρι τις 31 Μαρτίου να τα διορθώσουν χωρίς κανένα πρόστιμο.

Στην ίδια δήλωση ειλικρίνειας, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Θεοδωρικάκος εντάσσονται και τα αυθαίρετα καθώς και τα μη ηλεκτροδοτούμενα. Ειδικά για τα αυθαίρετα η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου που λήγει και η προθεσμία τακτοποίησης τους.

Την πλατφόρμα δήλωσης των τ.μ. ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την αναζητήσει στα site του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ, της ΑΑΔΕ, και στους δήμους.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Πέμπτης 28/5

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με τους Δήμους τους ακόμα και από το κινητό τους τηλέφωνο καθώς η πλατφόρμα είναι πολύ φιλική και εύκολη. Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5 εκατ. ακίνητα θα πρέπει να ελεγχθούν. Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν μετά τις διασταυρώσεις αυτά είναι αύξηση κατά 200% του ΤΑΠ και κατά 60% για τα δημοτικά τέλη της τελευταίας 5ετιας.