Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021
13.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1903.... Ολοκληρώνονται οι εργασίες στη Στοά Αττάλου. Αποκαλύπτεται ολόκληρο το κτίριο, αλλά και σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα.

To πρώτο δωρεάν on line οικουμενικό σχολείο ταξιδεύει στο Βερολίνο και αγκαλιάζει τα παιδιά της ομογένειας

Μια θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς του κόσμου κατακτά το «Αθηνά», το πρώτο και μοναδικό Δωρεάν e – Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο, επισφραγίζοντας πλέον σε διεθνές επίπεδο την αναγνώριση της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής και κοινωνικής του δράσης.

Έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» ξεπερνά για μία ακόμα φορά τα ελληνικά σύνορα με την επίσημη παρουσίασή του στην 21η OΝLINE EDUCA BERLIN 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (e – learning), που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Hotel InterContinental Berlin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την Αιγίδα του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας & Έρευνας και υποστηρίζεται από την Κομισιόν.

Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς» και στην αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης, το e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσφέρει εδώ και δύο χρόνια σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα.

Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του ΟικουμενικούΣχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.
Η συμμετοχή του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου στην 21η OEB 2015, στην οποία θα μετέχουν περισσότεροι από 2.300 επαγγελματίες της εκπαίδευσης από κάθε γωνιά του πλανήτη, πιστοποιεί την ανάδειξή του σε παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς για πρώτη φορά επιτυγχάνεται εν καιρώ μείζονος οικονομικής κρίσης η σύζευξη εκπαιδευτικής και κοινωνικής μέριμνας, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων διαδικτυακών τεχνολογιών.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αποτελεί η επιτάχυνση των αλλαγών στην εκπαίδευση και η επιστημονική ομάδα του «Αθηνά» που έχει επιλεγεί ως εισηγήτρια με θέμα: «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο – Οδηγός από την επιβίωση στην ευημερία», θα παρουσιάσει την αποδοχή και τις επιδράσεις αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από  χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην Online Educa 2015, η επιστημονική ομάδα του «Αθηνά» Οικουμενικού e- Σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή και Συνιδρυτή του Σχολείου, μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό κ. Ιωάννη Κρόκο, θα παρουσιάσει την εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του πρώτου δωρεάν e- Δημοτικού σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζεται να διοργανωθεί στο Βερολίνο – κατά τη διάρκεια της έκθεσης – για τα ελληνόπουλα, μαθητές & μαθήτριες της  ομογένειας, τους γονείς τους και φυσικά  τους εκπαιδευτικούς.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κρόκος, «η συμμετοχή του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου στην On Line Educa 2015, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να προβληθεί η ίδια η Ελλάδα, μια χώρα που σφραγίζεται από δίψα για μάθηση και γνώση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπαγορεύει η πολύπλευρη οικονομική κρίση.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι» δηλώνει ο κ. Κρόκος«γιατί καταφέραμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στον απεγκλωβισμό τηςπαιδείας από περιορισμούς και αγκυλώσεις, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, φιλικού και φιλόξενου ηλεκτρονικού σχολείου στην Ελλάδα. Η παρουσία μας στο συνέδριο επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος, ανταμείβει την πολυετή προσπάθεια ολόκληρης της δημιουργικής ομάδας του Οικουμενικού Σχολείου και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να υιοθετούμε νέες εκπαιδευτικές προτάσεις».

Το «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα αποτελώντας κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ”, της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του «Αθηνά» είναι:

https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η ΑΔΕΔΥ ζητά αύξηση προσωρινής σύνταξης και εξίσωση ηλικίας συνταξιοδότησης

Η ΑΔΕΔΥ ζητά αύξηση προσωρινής σύνταξης και εξίσωση ηλικίας συνταξιοδότησης

Την αύξηση της μηνιαίας προσωρινής σύνταξης των Δημοσίων Υπαλλήλων και την εξίσωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που είχαν 25ετία και ανήλικο τέκνο...
Δήμος Αθηναίων: 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού

Δήμος Αθηναίων: 7,7 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πολιτισμού

Το τέλος της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας πρέπει να βρει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, ζωντανές. Ικανές να διατηρήσουν θέσεις εργασίας και, με τη...

Όταν είσαι ιδεολογικά ηλίθιος: σύλλογος εργαζομενων κτλ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝΕΛΛΑΔΑΣΌλοι & Όλες την Πέμπτη 21/1/2021 στις 12:00 στα Προπύλαια ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας, που στόχο έχει την όξυνση...

Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΑγνή, ΑγνούλαΕυγένιος, Ευγένης *Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα *Νεόφυτος, Νεοφυτία, ΝεοφύτηΠάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας,...

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι...
Λάρισα: Καταγγελία σοκ - Κακοποίησαν σεξουαλικά 13χρονη και τραβούσαν και βίντεο στη Λάρισα

Σοκ στον Βόλο: Καταγγελίες για βιασμό 15χρονης με νοητική υστέρηση από 32χρονο – Πώς...

Σοκ στην κοινωνία του Βόλου προκαλεί η καταγγελία βιασμού 15χρονης κοπέλας, με μερική νοητική υστέρηση από 32χρονο, με τον οποίο γνωρίστηκαν μέσω των κοινωνικών...

Άρση lockdown: Πότε ανοίγουν Γυμνάσια – Λύκεια – Το χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Πολλή συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στον σχεδιασμό για σταδιακή άρση του lockdown και μετά την...

Βρείτε μας

7,720ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΚΥΣΕΑ: Αποφάσισε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς  κατά 3 μήνες,  αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κάνοντας δεκτή...

Την ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Χρ. Σταϊκουρας

Επίσκεψη στην ΕΑΒ πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  όπου τον υποδέχθηκαν...

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» ανέβασε έως το 30% τη χιονοκάλυψη της χώρας

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» προκάλεσε εκτεταμένη χιονοκάλυψη, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων 16 ετών για...

Η ΑΔΕΔΥ ζητά αύξηση προσωρινής σύνταξης και εξίσωση ηλικίας συνταξιοδότησης

Την αύξηση της μηνιαίας προσωρινής σύνταξης των Δημοσίων Υπαλλήλων και την εξίσωση του ορίου ηλικίας...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή