Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα περιέχει ένα αίνιγμα για το οποίο κανένας ιστορικός ή αρχαιολόγος δεν αρέσει να μιλάει.
Όλοι οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι η δομή της πυραμίδας αποτελείται από περίπου 2.400.000 βράχους βάρους μεταξύ 2 και 70 τόνων. Κάθε ένα από αυτά τα βράχια τοποθετήθηκε με απόλυτη ακρίβεια, καθώς η πυραμίδα έχει περιθώριο λάθους μόνο 1 εκατοστό στη βάση, και μόνο 1 βαθμό ευθυγράμμισης προς τα βόρεια. Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο σήμερα με κατασκευαστικά συστήματα καθοδηγούμενα με λέιζερ.
Αλλά δεν είναι η ακρίβεια με την οποία χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα που είναι εντυπωσιακή. Ούτε θέλουμε να μπούμε στο πώς μεταφέρθηκαν τα μπλόκα. Αντ’ αυτού, η ερώτηση είναι άλλη: πόσο καιρό τους πήρε; Γιατί τίθεται αυτό «το ερώτημα»;
Υποθέτοντας ότι οι Αιγύπτιοι εργάτες κατάφεραν να κόψουν, να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν 1 τετράγωνο την ημέρα, θα χρειαζόταν ακριβώς (2.400.000: 365) χρόνια για να κατασκευαστεί η Μεγάλη Πυραμίδα, δηλαδή 6.575 χρόνια για να την ολοκληρώσουν. Αυτό σημαίνει ότι η πυραμίδα, που δόθηκε για ολοκλήρωση περίπου το 2.500 π.Χ., θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον το 9.000 π.Χ. Αλλά σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η Μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε σε μόλις 10 χρόνια γύρω στο 2.500 π.Χ. Τι υπονοεί αυτή η δήλωση;
Για να κατασκευαστεί σε περίπου 10 χρόνια, όπως διδάσκει η επίσημη αρχαιολογία, υπολογίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται μόνο μέρα και έτσι 10 ώρες την ημέρα, κάθε τετράγωνο της πυραμίδας πρέπει να έχει κοπεί, να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί με ρυθμό μείον 1 κάθε λεπτό, δηλαδή ένα κάθε 60 δευτερόλεπτα ή έτσι. (1 μπλοκ x 60 λεπτά x 10 ώρες x 365 ημέρες x 10 χρόνια) = 2.190.000.
Μπορείτε να φανταστείτε μια ομάδα εργαζομένων με εργαλεία τόσο μαλακά όσο ο χαλκός, που δεν γνωρίζουν καν τον τροχό εκείνη την εποχή, να κόβουν μπλοκ από 2 έως 70 τόνους, να τα μεταφέρουν σε κούτσουρα μέσω ράμπας και να τοποθετούν 1 κάθε λεπτό χωρίς διακοπή, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, για 10 χρόνια; Ειλικρινά έχω κάποια δυσκολία.
Η Μεγάλη Πυραμίδα σίγουρα χτίστηκε από ανθρώπους που ζούσαν στον τόπο όπου βρέθηκε. Αλλά είναι αρκετά προφανές ότι ο χρόνος που χτίστηκε, και ίσως και οι άνθρωποι που το έφτιαξαν, πιθανόν να μην είναι αυτό που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.