Το αγγελικό Μυστικό της Όλγας Μπράουν

342

Οι εκδόσεις Λυκόφως παρουσιάζουν το μυθιστόρημα «Το αγγελικό Μυστικό της Όλγας Μπράουν» της Τζένης Βλαχώνη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 20:30, στον πολυχώρο «Αίτιον» (Τζιραίων 8-10 Μακρυγιάννη, στάση μετρό Ακρόπολη).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος Μάρα Μπέκα και οι ηθοποιοί Δημήτρης Πετρόπουλος και Νίκος Παναγιωτούνης. Στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, καθώς και της Αμφικτιονίας Ελληνισμού.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με το μυθιστόρημά της, η βραβευμένη συγγραφέας, ποιήτρια και ζωγράφος Τζένης Βλαχώνη, εξιστορεί τη ζωή μίας γυναίκας, με φόντο μία εποχή γεμάτη δολοπλοκίες, μυστήριο και έρωτα… Μία ιστορία που κινείται ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία…

Στη Ρωσία, πριν από 100 χρόνια, σε μία ταραχώδη εποχή, γεννιέται από πατέρα Πόντιο και μητέρα Ρωσίδα, ένα κοριτσάκι, η Όλγα. Η οικονομική και κοινωνική ανέλιξη της οικογένειας διακόπτεται βίαια, λόγω της επανάστασης. Η Όλγα φεύγει για σπουδές στην Ελλάδα και, στη συνέχεια, βρίσκει δουλειά, ως παιδαγωγός, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο παλάτι του βασιλιά Φαρούκ.

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα

Εκεί θα ζήσει έναν θυελλώδη έρωτα με τον Άγγλο αξιωματικό, Άλφρεντ Μπράουν, τον οποίο παντρεύεται. Και ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει μία παραμυθένια ζωή, ο Άλφρεντ εξαφανίζεται και η Όλγα πέφτει στην αγκαλιά ενός Έλληνα, του Αντώνη. Όμως, το φάντασμα του Άλφρεντ στοιχειώνει για πάντα τη ζωή της…