Το απόλυτο τέλμα

45

Δεν έχει ξαναϋπάρξει ανάλογος εξευτελισμός κράτους στην σύγχρονη ιστορία.

Από που να πρωτοξεκινήσουμε;

Από τον διασυρμό που υπέστη η κυβέρνηση με τις φρεγάτες; Είναι δυνατόν τη στιγμή που ο Ερντογάν είναι έτοιμος να μπουκάρει σε κάποιο ελληνικό νησί να εμφανιζόμαστε σαν σκορποχώρι; Δεν γνώριζαν ο Τσίπρας και η παρέα του ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις από τους Γερμανούς καθώς θέλουν κι οι ίδιοι να πουλήσουν την πολεμική πραμάτεια τους; Τι νόμιζαν; Ότι με επικοινωνιακά τρικ του στυλ «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία» θα στρίμωχναν τους Γερμανούς για να πάρουν καλύτερα ανταλλάγματα για το χρέος; Είδαμε ποσό στριμώχτηκαν. Όχι μόνο δεν έκαναν πίσω από τις θέσεις τους, αλλά επί της ουσίας πίεσαν την Γαλλία να μας αδειάσει μεγαλοπρεπώς, διαψεύδοντας τα περί ενοικίασης φρεγατών στη χώρα μας. Κι έτσι, έντρομοι οι ολετήρες έσπευσαν να φορτώσουν τον μουτζούρη στον μπαρμπα Φώτη μπας και συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Να δείτε που στο τέλος οι… εταίροι μας, όχι μόνο θα μας τσακίσουν με το… μεταμνημόνιο που μας ετοιμάζουν, αλλά θα μας αναγκάσουν να αγοράσουμε οπλικά συστήματα κι από τους δύο. Άντε μετά να κατευνάσεις τους Αμερικανούς οι οποίοι είχαν στο τσεπάκι τους το μπακουί για την αναβάθμιση των F -16. Κερδάμε αδέρφια!

Φυσικά κερδισμένος, ως συνήθως, βγαίνει ο Σουλτάνος, καθώς απ΄ ότι φαίνεται μέχρι να ξεκαθαριστεί το μπάχαλο με τους εξοπλισμούς θα κάνουμε περιπολίες στο Αιγαίο δανειζόμενοι τις φουσκωτές βάρκες των λαθροδιακινητών του.

Παρεμπιπτόντως, θα κάνει κάτι ουσιαστικό η κυβέρνηση για να απελευθερωθούν τα δυο παλικάρια ή θα τα αφήσει βορά για την προεκλογική εκστρατεία του κουμπάρου; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με το να μένουν αμίλητοι κοιτώνας σαν χάνοι την δημόσια διαπόμπευσή τους δείχνουν διεθνώς ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο έκτος από μια μπανανία;

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

Μάλλον είναι απασχολημένοι για το πως θα φάνε τα διαστημικά κονδύλια, όπως πληροφορηθήκαμε από τον σεβαστό καθηγητή, ο οποίος έφριξε με τους “Τσάρους τους διαστήματος” και τα… βρόντηξε καταγγέλλοντας τις απίστευτες ραδιουργίες τους. Φταίει κι αυτός όμως. Άλλο NASA, άλλο Ελλαδιστάν κύριε καθηγητά. Έπρεπε να το σκεφτείτε προτού αναλάβετε επικεφαλής των διαστημικών ονειρώξεων του Παππά.

Και πάμε στην επόμενη μεγάλη επιτυχία των λαοπλάνων. Στις περήφανες διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Συντρόφια δεν αντέχουμε άλλη περηφάνια, μπουχτίσαμε. Ούτε μετά από πολεμική ήττα δεν θα ήμασταν τόσο υποτελείς. Το μόνο που μας μένει για να ανακτήσουμε λίγη από την αξιοπιστία μας όσον αφορά τους χειρισμούς στα μείζονα εθνικά θέματα, είναι να διακόψουμε πάραυτα τις συνομιλίες. Διαφορετικά βλέπουμε την Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα.

Με την ευκαιρία, η ΝΔ τι κάνει; Πως ακριβώς ευελπιστεί να κατακτήσει τη ρημάδα την αυτοδυναμία. Κρατώντας στάση παρατηρητή μέχρι να ωριμάσει το φρούτο και να το γευτεί δίχως κόπο και βάσανα; Έκτος αν το εσωκομματικό μπάχαλο, όπου ο κάθε πικραμένος έχει σηκώσει μπαϊράκι, της έχει αποσπάσει την προσοχή. Συγκεντρωθείτε φιλελεύθερα αδέρφια! Έχουμε φάει τρεις και δεν έχουμε ρίξει ούτε έναν που λέει και το ανέκδοτο.

Και μετά μας λέτε επιπόλαιους που προτείνουμε ως μοναδική λύση σωτηρίας την αποχή.