Το ΑΠΘ καταγγέλλει την Πολιτεία για την ολιγωρία της

28
ΑΠΘ, διώξεις, απώλεια, έσοδα,

“Η Πολιτεία δεν έχει καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το No Border Camp. Υπογραμμίζει ότι “Τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης και έρευνας και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα προστατεύσει στην αποστολή τους, σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές”.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημιακών αρχών και της Πολιτείας για την αποτελεσματική φύλαξη των χώρων.

«Το Συμβούλιο του ΑΠΘ συμμερίζεται τις κινήσεις της Πρυτανείας, των Κοσμητόρων και της Συγκλήτου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί στο ΑΠΘ το λεγόμενο no-border camp.

Διαβάστε επίσης:  Εθνικό κράτος ή πολιτεία της ΕΕ;

»Το Συμβούλιο θεωρεί ότι η πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να συνεργαστούν ουσιαστικά με τις Πανεπιστημιακές αρχές για την διαφύλαξη της νομιμότητας και για την επίλυση του προβλήματος φύλαξης των δημοσίων πανεπιστημίων.

«Τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης και έρευνας και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα προστατεύσει στην αποστολή τους.

»Η Πολιτεία δεν έχει καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της» αναφέρει η ανακοίνωση.