Το δίλεπτο τρέιλερ του «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή (Βίντεο)

Από τα αποσπάσματα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για μια ταινία πηγαίων ερμηνειών και ορθής αναπαράστασης μιας ολόκληρης εποχής.

130
Το δίλεπτο τρέιλερ του «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή

Σύμφωνα με τους συντελεστές η ταινία θα φέρει σε επαφή τους Έλληνες με τον μεγάλο Άγνωστο Νίκο Καζαντζάκη που σε όλο το έργο του υπάρχει η μεγάλη του αγάπη για τους Έλληνες, την Κρήτη, την Ελλάδα, το Ελληνικό φως.

Όπως τονίζει σε κείμενο του ο Γιάννης Σμαραγδής:

«Μια από τις πιο μεγάλες χαρές που μπορεί ν’ αξιωθεί ο άνθρωπος στον κόσμο τούτο είναι να φυσάει αλαφρό αγεράκι και ν’ αρμενίζεις στο Αιγαίο. Δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ πώς γίνεται να ‘ναι αλλιώς ο Παράδεισος».

Η ταινία «Καζαντζάκης» θα βγει στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου την ώρα που το 2017 έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα

«Αναφορά στον Γκρέκο»

Η ταινία είναι γυρισμένη στα ελληνικά ενώ υπάρχουν και διάλογοι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Τον Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ την σύντροφό του Ελένη η Μαρίνα Καλογήρου.

Διαβάστε επίσης:  Βασίλης Λογοθετίδης: Ο βασιλιάς του γέλιου ήταν «προδομένος»...

Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον μικρό Νίκο Καζαντζάκη, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε μεγάλη ηλικία.

Μαζί τους ένα πλήθος εκλεκτών ηθοποιών. Ο Αργύρης Ξάφης στο ρόλο του πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά σε αυτόν της μητέρας του.

Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλάγιερ ο Adrian Frieling. Στο ρόλο του El Greco ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης, στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος και στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο καταπληκτικός Θοδωρής Αθερίδης.

kazantzakis_.jpg

 Τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται ο αλησμόνητος Στάθης Ψάλτης.