Το Δημόσιο θα λειτουργήσει με μάσκα και με βάρδιες

25
Το Δημόσιο θα λειτουργήσει με μάσκα και με βάρδιες

Με μάσκες και βάρδιες προσωπικού που θα αναλογούν στο 1 προς 3 το οποίο θα εργάζεται σε αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους καθώς και με ελεγχόμενη προσέλευση των πολιτών προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός θα ξεκινήσουν να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες από τις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τις οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα των σχολείων, γιατί αυτές θα συμπαρασύρουν και τις αποφάσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες δίνονται στους γονείς που εργάζονται στο Δημόσιο και οι οποίες είναι σε ισχύ μέχρι τις 10 Μαϊου.

Από εκείνη την ημερομηνία οι δημόσιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη πληρότητα σε ότι αφορά το προσωπικό τους. Ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, αφού οι εργαζόμενοι θα έχουν κλιμακωτά ωράρια.

Το μοντέλο, πάντως, του 1 προς 3 δείχνει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος καθώς το διάστημα της καραντίνας έδειξε ότι μπορεί ένας υπάλληλος από το γραφείο και τρεις από το σπίτι τους μπορούν να παράγουν το έργο που χρειάζεται η υπηρεσία. Να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα ταμεία των συναλλαγών με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:  ΜΕΤΡΟ: Από σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3

Τη λύση της σταδιακής προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους σε δύο ή τρεις φάσεις, θεωρείται δεδομένο καθώς θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, «το Δημόσιο θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί μέχρι τώρα, χωρίς μεγάλες μεταβολές, γιατί έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλεργασία» ανακοινώνοντας, παράλληλα, πως μέσα στον Μάιο θα γίνει πράξη η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου, που θα αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία.