Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Το κόλπο του Πιτίνο για να καλυφθούν δύο βασικά κενά με τον Ράουτινς


Σίγουρα θα το έχει σκεφτεί, σίγουρα θα το δοκιμάσει, μακάρι να το εφαρμόσει ως γενική κατεύθυνση.

Έχοντας πια φτάσει στην 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθ΄οδόν για την 19η και την 20η, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στα χιλιοειπωμένα βασικά προβλήματα που κρατούν τον Παναθηναϊκό μακριά από την διεκδίκηση της 5ης ή και της 4ης θέσης.

Από την ημέρα που ήρθε ο Πιτίνο πίσω, στόχος ήταν να βελτιώσει όσα έχει ήδη η ομάδα, να δει αν μπορεί να πάρει κάτι από τους παίχτες που δεν έδιναν τίποτα και αν αυτό δεν αποδώσει, να δει τι μπορεί να προσθέσει.

Τα περισσότερα απ΄αυτά που ήλπιζε δεν συνέβησαν. Ο Μπράουν δε μπόρεσε να δώσει αυτά τα 2 πράγματα που έπρεπε, ο Παππάς φαίνεται να έχει μείνει πιο πίσω στο rotation, ο Μπέντιλ ένα ματς δεν χρησιμοποιείται καθόλου, σε άλλο μπορεί να παίξει ένα δεκάλεπτο, όμως η ζυγαριά κλίνει προς το πρώτο και υπάρχει και ο Τζόνσον.

Είναι το τρίτο μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας και η απόδοση του αρμόζει στο 11ο, μην πω 13ο. Τα όσα έδωσε με την ΤΣΣΚΑ ήταν ένα πυροτέχνημα και σίγουρα δεν ήταν λόγος για να ελπίζουμε, αφού ακόμα κι αν συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, δεν θα δικαιολογούσε τα πολλά λεφτά που έχει επενδύσει η διοίκηση πάνω του. Υπάρχει όμως ακόμα η προσμονή προς το πρόσωπό του.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έχει τρία προβλήματα. Το κενό στα σέντερ που δύσκολα θα καλυφθεί μεσούσης της χρονιάς, αφού δεν υπάρχει σέντερ που να έρθει και να προσφέρει άμεσα τα διπλάσια από τον Παπαγιάννη ή τον Ουάιλι, το κενό στα γκαρντ σε ποσοτικό και αμυντικό επίπεδο και η μοναξιά του Παπαπέτρου.

Βάσει αυτών, ξένισε πολλούς η επιλογή του Ράουτινς. Ένας παίκτης στα 33 του που βγάζει το ψωμί του ως σουτέρ, έρχεται σε μια ομάδα που δεν είχε πρόβλημα στο σουτ. Από σκορ άλλο τίποτα. Πρώτη ομάδα της Ευρωλίγκας. Από άμυνα έχει ανάγκη, αφού είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης.

Αυτή η ανάγνωση είναι η ανάγνωση ενός που βλέπει μόνο το προφανές και δεν αναζητά άλλο μονοπάτι. Κι ο Ρικ Πιτίνο μόνο τέτοιος δεν είναι. Έχει αποδείξει ότι πρώτα εξαντλεί όλα τα ενδεχόμενα και μετά αφήνει τα πράγματα να πάνε όπως πάνε.

Στην περίπτωση του Ράουτινς υπάρχει ένα εναλλακτικό μονοπάτι που αξίζει να το δοκιμάσει και που σίγουρα το έχει σκεφτεί και θα το δει σε προπονήσεις και ματς πρωταθλήματος.

Αυτό το μονοπάτι θέλει τον Ράουτινς να μην χρησιμοποιείται ως γκαρντ, αλλά ως τριάρι πίσω από τον Παπαπέτρου, του οποίου αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα. Από τον Παναθηναϊκό λείπει σκοράρισμα σταθερό κι αξιόπιστο από τη θέση τρία. Ο Παπαπέτρου δίνει 10 πόντους μέσο όρο, αλλά κυρίως κάτω από το καλάθι. Δεν προσφέρει σταθερά το εύκολο σκορ. Ο Ράουτινς έχει τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα δεύτερο τριάρι πίσω από τον Παπαπέτρου.

Αν ο Ράουτινς πάει στο 3, τότε είναι μια καλή ευκαιρία για να κατέβει ο Τζόνσον στο 2.Όταν ανακοινώθηκε ο Τζόνσον, όλοι ανέφεραν ότι επιθετικά μπορεί να προσφέρει 7-8 πόντους και αμυντικά να καλύπτει όλες τις τρύπες. Δεν έχουμε δει τίποτα από τα δύο. Αν υπάρχει ελπίδα να δούμε κάτι, αυτή αφορά στο δεύτερο. Επομένως, κατεβάζοντας τον στο 2, έχεις 4 παίκτες, με τον έναν να είναι ψηλός και να κουμπώνει με τον Ράις, ώστε όταν βγαίνει ο Καλάθης, να μην πρέπει να βλέπουμε δίδυμο με Ράις και Φριντέτ.

Παράλληλα, ο Τζόνσον δημιουργεί ευκαιρία για πιο νορμάλ ψηλό σχήμα. Στο ματς με την Αρμάνι ο Πιτίνο τον έβαλε στο δύο, με τον Παπαπέτρου στο 3 και τον Καλάθη στον άσο. Αυτό σήμαινε ότι η περιφέρεια δεν μπορεί να απειλήσει από το τρίποντο. Με τον Ράουτινς όμως θα υπάρχουν σχήματα που θα κουμπώνουν καλύτερα. Το σχήμα Ράις-Τζόνσον-Ράουτινς-Μήτογλου-Μπέντιλ ή Ουάιλι για παράδειγμα, φαίνεται πολύ λειτουργικό και έχει η ομάδα το μακρινό σουτ από 4 παίκτες, το σουτ μέσης απόστασης από 3 παίκτες και το παιχνίδι ρακέτας από 2 ως 3 ανάλογα την πεντάδα του αντιπάλου.

Επομένως, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός μείνει στην μία προσθήκη γκαρντ, μπορεί με αυτόν τον τρόπο να καλύψει σε έναν επαρκή βαθμό δύο από τα τρία κενά του. Κάποιος θα αντιτείνει πως ο Ράουτινς είναι κοντός για τριάρι.

Αρχικά, υπάρχει το παράδειγμα του Πολ που είναι στο ίδιο ύψος και παίζει μια χαρά στο 3 και δεύτερον, από παίκτη σαν τον Ράουτινς δεν θες το ύψος του. Δεν θα τον βάλεις να ποστάρει κτλ. Έχει το σουτ, είναι 33 ετών, δεν θα αλλάξει τώρα. Αφού τον πήρε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τον τρόπο να τον εκμεταλλευτεί γι΄αυτό που είναι. Κι αυτή τη στιγμή ο ιδανικότερος και πιο επωφελής τρόπος για την ομάδα μοιάζει να είναι αυτός.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο καταλληλότερο ματς

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ! Βρίσκει την ηλικία και το νούμερο του παπουτσιού χωρίς κανένα στοιχείο!

Θέλετε να τους τρελάνετε όλους με ένα έξυπνο μαθηματικό κόλπο; Η διαδικασία είναι απλή: 1) Βάλε...

Μήπως τους ξεφτίλισε λίγο ο Πιτίνο;(βίντεο)

Είναι κάτι σαν το εθνικό μας σπορ- ιδίως όταν μιλάμε για τα σπορ, εκεί...

Ψέματα λέει! Εγώ αυτό το κόλπο δεν το γνώριζα

Κάποτε ένας καλόγερος έκλεψε κρυφά αυγά, τα βράζει στο κελί του και τα τρώγει...