Το Mega ανοίγει; – Τι είπαν οι εργαζομένοι με τον ένα εκ των μετόχων Γιάννη Βαρδινογιάννη

85
Mega, επίσκεψη, Τσίπρα, ΔΕΘ,

Στην ενημέρωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με τίτλο, “Βασικά σημεία της σημερινής συζήτησής μας με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη”, αναφέρονται τα εξής:

1. Ο κ. Βαρδινογιάννης επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή συζητείται με τις τράπεζες ο οδικός χάρτης (μέρος του οποίου είναι και το business plan) για την επιστροφή της ομαλότητας στο mega. Ο ίδιος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις αλλά όχι από τη θέση του οδηγού. Θεωρεί ότι η όλη διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο, ωστόσο τα πρώτα θετικά δείγματα μπορεί να φανούν σε λίγες μέρες ή και μια εβδομάδα.

2. Το ύψος της ΑΜΚ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ωστόσο η πλευρά Βαρδινογιάννη είναι έτοιμη να συμμετάσχει εφόσον το σχέδιο εγκριθεί από τις τράπεζες.

3. Ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι άμεση προτεραιότητα. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένας ενδιάμεσος διαχειριστής που θα επισπεύσει τις διαδικασίες. Δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα το όνομά του αλλά ο κ. Βαρδινογιάννης θεωρεί ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα ως προς αυτό.

4. Ο κ. Βαρδινογιάννης μας επιβεβαίωσε αυτό που μας είπε χτες και ο κ. Μπόμπολας ότι οι μετοχές του ΔΟΛ δεν παίζουν κανένα ουσιαστικό ρόλο εφόσον προχωρήσει η διαδικασία της ΑΜΚ.

5. Στο κρίσιμο θέμα της μισθοδοσίας όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, ο κ. Βαρδινογιάννης επέμεινε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει τα χέρια των τραπεζών ώστε να απελευθερώσουν δεσμευμένα κεφάλαια. Στην παρατήρησή μας ότι οι τράπεζες έχουν ήδη ανοίξει αυτό το παράθυρο (κουτσά-στραβά) από το Δεκέμβριο, ο κ. Βαρδινογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση χωρίς όμως να μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τίτος Πατρίκιος στον Αθήνα 9,84

6. Στο πρόβλημα της DIGEA ο κ. Βαρδινογιάννης θεωρεί ότι η απειλή της υποβάθμισης του σήματος είναι σοβαρή και στο μέτρο που μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει π.χ. καλύπτοντας το κόστος μιας ενδεχόμενης προσφυγής κατά της απόφασης.

7. Τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο κ. Βαρδινογιάννης πιστεύει στην επόμενη μέρα του mega και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε ρεαλιστικό και βιώσιμο σχέδιο για τη διάσωσή του. Οι δε συνάδελφοι που ήταν και στην προηγούμενη συνάντηση μαζί του μπορούν να επιβεβαιώνουν ότι η στάση του ήταν σαφώς πιο αισιόδοξη για την περίπτωση μας.

Θερμή παράκληση: Ας μην αρχίσουμε τα πανηγύρια γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και στο δρόμο υπάρχουν διάσπαρτα πολλά αγκάθια.

Πηγή: mignatiou.com