Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να μην αρρωστήσεις αυτόν το χειμώνα

90

Το κρύο μόλις ήρθε και φέρνει μαζί του την ανταλλαγή μικροβίων. Κάνε το προφανές Κάθε χρόνο τα ίδια: με το που φθάνει αυτή η κρύα εποχή του χρόνου τα αντιγριπικά εμβόλια, οι βιταμίνες, τα ματζούνια, τα γιατροσόφια και κάθε λογής συμβουλές συνθέτουν το μωσαϊκό που λέγεται “πρόληψη κι αντιμετώπιση του εποχιακού κρυολογήματος”.

Όλοι κάνουμε από κάτι, κάποιοι τα κάνουν όλα, αλλά και πάλι καταλήγουμε στο κρεβάτι του πόνου με σφηνωμένο θερμόμετρο στη μασχάλη, βουλωμένη μύτη κι άλλα τέτοια πολύ σέξι.

Μα τι κάνουμε λάθος γιατρέ μου και το ανοσοποιητικό “τα φτύνει” έτσι για πλάκα;

Η απάντηση είναι μία και δυστυχώς, προφανής. Δεν κάνεις/κάνω/κάνουμε γενικώς το μοναδικό πράγμα που θωρακίζει ουσιαστικά τον οργανισμό κι αυτό είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, απαρέγκλιτα και απρόσκοπτα.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Άδεια έγκρισης εμβολίου καταθέτουν τον Οκτώβριο δύο εταιρείες

Κανένα συμπλήρωμα διατροφής δεν προστατεύει καλύτερα από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Ειδικά για τα φρούτα, δεν πρέπει να στύβονται, αλλά να τρώγονται ολόκληρα. Κάποια πράγματα παραμένουν βασικά. Η σωστή διατροφή ήταν, είναι και θα είναι το πιο κοινό μυστικό για καλή υγεία.