Το παρασκήνιο της σύγκρουσης κυβέρνησης – Στουρνάρα

32
Στουρνάρας: Λυπάμαι πραγματικά γι' αυτή τη χώρα

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ξέσπασε την Πέμπτη.

Η απόφαση της ΤτΕ να απορρίψει τη διοίκηση της Attica Bank, την οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ με τις «ευλογίες» του Μαξίμου, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια κυβερνητικών στελεχών, που εξαπέλυσαν άγρια επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Το πρωί της Πέμπτης, δε, η Οικονομκή Αστυνομία έκανε «έφοδο» στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, η οποία έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας.

Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, εκείνοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν και πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011-2013.

Κυβερνητικά στελέχη: Ανησυχούμε για τις αποφάσεις Στουρνάρα
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΤτΕ να «κόψει» την προτεινόμενη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κυβερνητικά στελέχη αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν με δριμύτητα στον Γ. Στουρνάρα. «Αν αληθεύουν όσα ως φήμες διαρρέουν από την ΤτΕ περί έκτακτων αποφάσεων από πλευράς του διοικητή εις βάρος της σταθερότητας της Τράπεζας Αττικής, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας», έλεγαν τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη. Προσέθεταν δε πως «ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί να αντιδρά σπασμωδικά και να θέτει σε κίνδυνο την τραπεζική ευστάθεια», για να συμπληρώσουν: «Ακόμη και αν αισθάνεται ότι αδικείται από επιλογές της Δικαιοσύνης, οφείλει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της και σε καμία περίπτωση να μη θέτει σε διακινδύνευση την τραπεζική ευστάθεια, βάζοντας τις τράπεζες ως προσωπική του ασπίδα».

Διαβάστε επίσης:  Παραλογισμός στο Αιγαίο!

Το ιστορικό της εφόδου στα γραφεία της συζύγου Στουρνάρα
Η «έφοδος» στα γραφεία της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου έγινε την Πέμπτη το πρωί, από την Οικονομική Αστυνομία, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η κυρία Στουρνάρα φέρεται να ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, εκείνοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν και πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που σχετίζονται με τη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εν λόγω εξέταση αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία, μετά την έρευνα που έγινε στο Κέντρο για τα έτη 2011-2013.