Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
30.5 C
Athens

Το περίεργο πόθεν έσχες που παρουσίασε ο Κασσελάκης – Όλη η περιουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε γιγαντοοθόνη στο πλαίσιο ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το πόθεν έσχες του.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως το 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εισοδήματα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καταθέσεις 20,1 χιλ. ευρώ, δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, συμμετοχές σε επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε 670,9 χιλ. Ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ό,τι παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης η περιουσιακή του κατάσταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έχει ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ:

Διαθέτει συνολικά καθαρά εισοδήματα 1,9 εκατ ευρώ που προέρχονται από μισθωτέςυπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα).

Εισοδήματα από ακίνητα: 71,367$

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:

Από καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, διαθέτει 20.100 ευρώ

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Στ. Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα:

Ένα στις ΗΠΑ εμβαδού 358,14τμ σε οικόπεδο 54.956,31 τμ. το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων $.

Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διόρωφη κατοικία 287,8 τ.μ σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.

Ενα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ. που αγόρασε το 2008 εναντι 100.033 ευρώ δολάρια.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα. Το ένα αγοράστηκε το 2022 έναντι 101.458 $ και ένα το 2023 έναντι 250.000$, σύνολο 351.000.

ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ως δανειακές υποχρεώσεις, αναφέρονται 1.831.880 δολάρια και περιλαμβάνονται δάνεια προς ημεδαπά και αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, πιστωτικές κάρτες του ίδιου και του συζύγου του, αλλά και φοιτητικό δάνειο για τον σύζυγό του.

Επίσης, αναφέρονται επενδύσεις 2.8 εκατ δολάρια και καταθέσεις 20.1 χιλιάδες ευρώ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέχεια παρουσίασε και έναν συγκριτικό πίνακα που φανέρωσε τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ξεκινώντας πως πέτυχε ως επιχειρηματίας και έβγαλε κάποια χρήματα. Έκανε άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Χαρίτση-Αχτσιόγλου αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας, από την τρύπα του Κούβελα, πριν καν γεννηθώ, μέχρι την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι θα επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου και αξιολογείστε τις εσείς» σημείωσε. «Η πρώτη μου αλήθεια», όπως είπε, «είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική όπου έζησα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, έβγαλα κάποια χρήματα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

«Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου» πρόσθεσε την ώρα που περνούσε ένα καράβι από πίσω του, λέγοντας πως «την οικονομία την ξέρω και την ξέρω καλά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε έντιμο και σχετικά με την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «το γεγονός ότι έβλεπα ότι ευεργατηθέντες από εκείνον άρχισαν να εγκαταλείπουν ή να παίρνουν αποστάσεις για να μην μπουν στο κάδρο των ηττημένων». «Εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στην πιο δύσκολη στιγμή του» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, αφηγούμενος πως «έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν χωρίς εκείνον, να περιμένουν να πάρουν τη θέση του. Μπήκα ανέτοιμος στην μάχη εκλογής προέδρου, με μισά ελληνικά, αλλά ολόκληρη ψυχή».

«Πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα. Εσείς με φτιάξατε, σάρκα από τη σάρκα σας είμαι» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του, λέγοντας πως «σάστισα από την επίθεση μίσους», όπως περιέγραψε. «Θα έχουμε τον Ανδρουλάκη να κοιμάται και εμείς θα αδειάζουμε τα ταμεία» σχολίασε κατηγορώντας την κυβέρνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «και έτσι μπορέσαμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σημαντικά».

«Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα» περιέγραψε και «αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις, όχι στον αέρα, αλλά κοστολογημένες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε μια καινούρια αρχή με πάθος και εντιμότητα για να γίνουμε επιτέλους μια σύγχρονη κοινωνία. Οι μεγάλες αλήθειες αφορούν πρωτίστως εμένα και η αυτοκριτική πρέπει να είναι γενναία. Όλους αυτούς τους μήνες δημιουργήθηκε μια εικόνα για μένα που δεν είναι η πραγματική εικόνα, λέγοντας πως αυτή η εικόνα είναι ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε».

«Όμως κάποιες φορές συνέβαλα και εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας, από υπερπροβολή και απειρία. Ζητώ συγγνώμη για αυτό» είπε για το εάν έχει δημιουργήσει την εντύπωση της επιδειξιομανίας, συμπληρώνοντας πως «δεν γεννήθηκα πλούσιος».

«Αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχα τα πάντα, Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών. ”Σιγά βρε Στέφανε, ξεριζώθηκες για να πας στο καλύτερο Κολέγιο των ΗΠΑ”. Το κατανοώ. Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Δούλεψα στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου με τον ιδρώτα μου. Πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου, με τη δική μου αξία» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Και κοιτάζοντας πίσω, λέω ότι ήμουν τυχερός, γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο. Εκεί οι φορολογικές και οι δικαστικές Αρχές είναι αμείλικτες», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «φθηνή κομματική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον «απατεώνα, ενώ η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου», όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί» που δεν έχουν ανοίξει το σύστημα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

«Για αυτό λοιπόν, σας παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας, γιατί τελικά σε εσάς λογοδοτώ στον ελληνικό λαό. Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023», είπε.

Όπως τόνισε, τα περιουσιακά στοιχεία «αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ», λέγοντας «εδώ χτυπήσετε εμένα. Βλέπετε ότι έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες, η μία εταιρεία, η αλλοδαπή μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει ο ίδιος τα στοιχεία του για το 2023 «τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στην Μονόπολη των ακινήτων του».

«Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα» τόνισε και συνέχισε, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό βουλευτή. «Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Ενημερώνω, λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν σας επιτρέπω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται».

«Κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει πόθεν όλα αυτά; Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «καμιά φορά το δίκαιο νικάει». Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα τεράστιο ηθικό θέμα, κάνοντας λόγο για «πόθεν αίσχος. Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες, αλλά θα παρουσιάσω όλα τα έγγραφα, που τα έχω ζητήσει από το IRS, όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία, μέχρι το τελευταίο δολάριο».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βόρεια Μακεδονία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Χρίστιαν Μίτσκοσκι – Ορκίστηκε στο συνταγματικό...

Με 77 ψήφους “υπέρ” 22 και “κατά” η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, με επικεφαλής το δεξιό κόμμα VMRO-DPMNE και με πρωθυπουργό τον αρχηγό...

Πρώτος από ολους ο Δούκας για τον Ανδρέα Παπανδρέου: Ηγέτης που πάλεψε για την...

O Χάρης Δούκας  πρώτος από ολους – όλα έχουν την σημασία τους – έκανε δήλωση για την επέτειο των 28 χρόνων από το θάνατο...

ΠΑΣΟΚ: Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εκλογής νέας ηγεσίας, όπως όλα δείχνουν, μέσα...

Η θυελλώδης κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου – Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν άφησε περιθώρια στον Νίκο Ανδρουλάκη να επιβάλει, όπως σχεδίαζε, την τήρηση του καταστατικού και...

Μητσοτάκης: “Η κάλπη μπορεί να είναι παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμα της”

"Η κάλπη μπορεί να είναι πλέον παρελθόν, όχι όμως και το μήνυμά της" ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή ανάρτηση του στο Facebook,...

Το μήνυμα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τιμές και φορολογία

Σαφές μήνυμα για την οικονομική πολιτική με κατεύθυνση την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις τιμές στην αγορά και...

Παναγιωτόπουλος: Αυστηρή απάντηση στο BBC – «Οι πηγές του να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες...

Σκληρή είναι η απάντηση που δίνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κατηγορεί τη χώρα μας για «παράνομες επαναπροωθήσεις». Όπως είπε...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 23/6

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-6-2024 ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Κρίση χρέους προ των πυλών» ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Αλλάζουν όλα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο» Κυριακάτικη ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τεμπονέρας αδειάζει τον Κασσελάκη: Ένωση προοδευτικών δυνάμεων με νέο αρχηγό

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από το πρωινό του ΣΚΑΙ έριξε τα δηλητηριώδη βέλη του κατά...

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ξάδερφο του Τσίπρα

Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σειρά στις απολύσεις του Στέφανου Κασσελάκη, πήρε ο Γιώργος Τσίπρας....

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα σχόλια Κούγια εις βάρος Κασσελάκη

Εισαγγελική παρέμβαση στον ύψιστο βαθμό για τα σχόλια του Αλέξη Κούγια κατά του προέδρου...

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Θεοχαρόπουλο – Ακολουθεί ο Ραγκούσης

Με εντολή του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην διευθυντής της...