Το πιο …βρώμικο πράγμα στο σπίτι μας

48
ΤΕΣΤ: Μάθε τι φανερώνει το επώνυμο σου για σένα

Τη θέση αυτή την έχουν διεκδικήσει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή (όπου συνήθως κρύβεται όντως μια μικρή χωματερή), το τηλεκοντρόλ (το οποίο συγκεντρώνει ό,τι έχει λερώσει τα χέρια μας), η τηλεφωνική συσκευή, ή τα ρούχα που φοράμε όταν κάνουμε φασίνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, o «νικητής» του πιο βρώμικου αντικειμένου μέσα στο σπίτι όλων μας, είναι το σφουγγαράκι της κουζίνας, το οποίο φέρεται ότι μεταφέρει 54 δισεκατομμύρια βακτήρια σε μια επιφάνεια που είναι μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά.

Το εντυπωσιακό δε σύμφωνα με το IFL Science, είναι ότι αυτή η πυκνότητα συγκρίνεται με αυτή που υπάρχει στα ανθρώπινα περιττώματα.

Διαβάστε επίσης:  "H Μάνα": Ένα συγκινητικό βίντεο που θα σας κάνει να αγκαλιάσετε τις μαμάδες!

Βέβαια, σημειώνεται ότι το 36% των βακτηρίων αποτελείται από κοινά βακτήρια που βρίσκονται στο ανθρώπινο δέρμα, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να πλένουμε καλά τα σφουγγάρια μας και να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχουν μείνει στην επιφάνεια τους ίχνη από τρόφιμα.

Τέλος καλό είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας) για να αναπνέουν. Και φυσικά, να τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πιο ...βρώμικο πράγμα στο σπίτι μας