Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα

Τα κρούσματα έχουν ανοδική πορεία και οι επιστήμονες λένε ότι «ο ιός ήρθε για να μείνει» ωστόσο συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε.

Λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συμφώνησε πως “είναι λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα, εάν δεν αλλάξει η εικόνα του κοροναϊού και να πάμε στην ατομική ευθύνη του καθενός.

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο» σημείωσε.

Όπως ανέφερε: «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι:

«Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Τα μοντέλα δείχνουν πάλι πίεση από τον Οκτώβριο

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά», επισήμανε.

Ακόμη και εάν μειωθούν τα μέτρα ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να προστατέψει τον εαυτό του τόνισε και  ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. “Τα πολλά κρούσματα δεν είναι το θέμα. Το σημαντικό είναι πως ακόμη έχουμε αρκετούς νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ανεμβολίαστοι” σημείωσε.

«Δεν μπορεί να παραμένει η κοινωνία μπλοκαρισμένη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία της χώρας, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης. Τα...

Ρέντης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δικογραφία – Ανατριχίλα από τις δολοφονικές επιθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέοι διάλογοι οπαδών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Οργανωμένο...
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για...

Σε ισχύ από τη Δευτέρα το “Καλάθι των Νονών” – Από Τετάρτη “το Καλάθι του Πάσχα”

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Δευτέρα (22/4) το Καλάθι των Νονών και από την...

Από 25 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του πάσχα

Πλησιάζει η έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα. Οι επίσημες ανακοινώσεις των...

Πάσχα 2024: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Σταματημό δεν έχει το «ράλι» της ακρίβειας κάτι που αναμένεται να έχει βαρύ αντίκτυπο...