Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Καραμανλή στον συγκινητικό αποχαιρετισμό του Γιάννη Αγγέλου

165
Καραμανλής, πολιτικό μήνυμα,Γιάννης Αγγέλου,

Τον επί σειρά ετών στενό συνεργάτη και επιστήθιο φίλο του, Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος πέθανε το περασμένο Σάββατο το πρωί, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, αποχαιρέτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλή, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο κατά την εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο συγκινητικός επικήδειος που εκφώνησε για τον στενό του συνεργάτη, εκτιμάται ως σαφές πολιτικό μήνυμα με αναφορές στην υπόθεση Βατοπαιδίου το οποίο επέλεξε να στείλει ο Κώστας Καραμανλής κατά τον αποχαιρετισμό του «αγαπημένου του φίλου».Του «αδελφού του»- όπως τον προσφώνησε – που έμεινε δίπλα του «στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια» και που- όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής δεν λύγισε «απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε» σε βάρος του. Αυτή ακριβώς, η φράση του Κώστα Καραμανλή, θεωρήθηκε και ως άμεση αναφορά στην υπόθεση που συγκλόνισε τον ίδιο ως Πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και έπληξε και προσωπικά τον επί πολλά χρόνια διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Ο επικήδειος λόγος του Κώστα Καραμανλή

Καραμανλής, πολιτικό μήνυμα,Γιάννης Αγγέλου,«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες.

Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.
Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.
Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.
Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες.
Γιατί ήσουν το φως.
Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.
Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε»